Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Πούτιν αντικατέστησε τον επικεφαλής στρατηγό της εισβολής στην Ουκρανία

Η Ρωσία πιστεύεται ότι έχει αναδιοργανώσει τη στρατιωτική της ηγεσία στην Ουκρανία, με τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ να έχει αναλάβει τ...







Η Ρωσία πιστεύεται ότι έχει αναδιοργανώσει τη στρατιωτική της ηγεσία στην Ουκρανία, με τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ να έχει αναλάβει τη συνολική ευθύνη, μεταδίδει το BBC επικαλούμενο δυτικούς αξιωματούχους. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός έχει “πλούσια” εμπειρία από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία. Η κίνηση του Κρεμλίνου έγινε με στόχο να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των μονάδων του στρατού, οι οποίες, μέχρι πρότινος λειτουργούσαν μεμονωμένα.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «μπλοκαριστεί» από μικρότερες μονάδες των Ουκρανών που δρουν πιο ευέλικτα, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα εκτιμάται ότι διαθέτει «αξιοσημείωτες» δυνάμεις, περίπου 100 επιχειρησιακών μονάδων.

«Αν η Ρωσία δεν καταφέρει να αλλάξει την τακτική της, μοιάζει πολύ δύσκολο να καταφέρει να επιτύχει, ακόμη και αυτούς τους περιορισμένους στόχους που έχει επαναφέρει στο προσκήνιο», σημειώνει δυτικός αξιωματούχος μιλώντας στο BBC. 

Όπως εκτιμά, δε, πίσω από τις ανακατατάξεις υπάρχει και το «πολιτικό σκέλος», με τη Μόσχα να πιέζει για πιο θετικό πρόσημο στις επιχειρήσεις ενόψει της – σημαντικής συμβολικής σημασίας – επετείου της 9ης Μαΐου, ημέρα που η Ρωσία εορτάζει τη νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

HELLAS JOURNAL με πληροφορίες από το BBC



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.