Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ρωσία απαγορεύει την εξαγωγή ηλιόσπορων- ποσόστωση στις εξαγωγές λαδιού

Το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι θα απαγορεύσει την εξαγωγή ηλιόσπορων από αύριο Παρασκευή έως τα τέλη Αυγούστου θ...








Το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι θα απαγορεύσει την εξαγωγή ηλιόσπορων από αύριο Παρασκευή έως τα τέλη Αυγούστου θα ορίσει ποσόστωση εξαγωγής για το ρωσικό λάδι για να αποφύγει τις ελλείψεις και να μειώσει την πίεση στις τοπικές τιμές.

«Με την απότομη αύξηση των παγκόσμιων τιμών του ηλιελαίου και των ελαιούχων σπόρων, υπάρχει αυτή τη στιγμή αυξημένη ζήτηση για το ρωσικό προϊόν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η εξαγωγή σπόρων θα απαγορευτεί από την 1η Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου και θα καθοριστεί ποσόστωση εξαγωγής 1,5 εκατομμυρίου τόνων για το ηλιέλαιο από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου.

Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ηλιέλαιου στον κόσμο και η Ινδία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πελατών.

Αξιωματούχοι του κλάδου δήλωσαν στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι η Ινδία είχε συνάψει σύμβαση για την αγορά 45.000 τόνων ρωσικού ηλιελαίου σε τιμή ρεκόρ για αποστολές τον Απρίλιο, καθώς οι τιμές των βρώσιμων ελαίων αυξήθηκαν στην εγχώρια αγορά μετά τη διακοπή των προμηθειών από την Ουκρανία.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα θα πρέπει να καθορίσει ποσοστώσεις εξαγωγής για ηλιέλαιο «για να διατηρήσει τη σταθερότητα» των εγχώριων προμηθειών.

Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει την αγορά τροφίμων της μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση για την κρίση στην Ουκρανία.

«Αυτό το σύνολο μέτρων θα εξαλείψει την πιθανότητα ελλείψεων, καθώς και απότομες αυξήσεις στο κόστος των πρώτων υλών και των προϊόντων κοινωνικής σημασίας στη Ρωσία», πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι έμποροι είπαν ότι το ρωσικό ακατέργαστο ηλιέλαιο προσφέρεται σε τιμή ρεκόρ των 2.150 δολαρίων ανά τόνο, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ασφάλισης και μεταφοράς, στην Ινδία για τις αποστολές Απριλίου, σε σύγκριση με 1.767 δολάρια για το σογιέλαιο και 1.720 δολάρια για το ακατέργαστο φοινικέλαιο.

Al Ghad, annaharar.com,
The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.