Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νιώθετε κουρασμένοι; Διαβάστε αυτό...

Η κόπωση είναι μια κοινή καταγγελία, ειδικά στη σημερινή εποχή. Να μερικά απλά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο δραστήριος και να ...






Η κόπωση είναι μια κοινή καταγγελία, ειδικά στη σημερινή εποχή. Να μερικά απλά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο δραστήριος και να ενισχύσουν την ενέργειά σου.






ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Αντί να βάζεις στο ξυπνητήρι σου τη λειτουργία snooze, καλό είναι να το ρυθμίζεις την τελευταία δυνατή ώρα που μπορείς να ξυπνήσεις και αμέσως να σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου διαπίστωσε ότι βάζοντας τον εαυτό σου σε έναν δεύτερο «κύκλο ύπνου» μειώνεται τη μνήμη, η γενική σου απόδοση και προκαλεί ένα είδος μέθης.




Το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ διαπίστωσε ότι ένα μπολ με δημητριακά, κυρίως τα ολικής αλέσεως, σε βοηθά να μειώσεις τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτά διαρκούν περισσότερο από επεξεργασμένους υδατάνθρακες για να χωνέψεις, αποτρέποντας διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Γενικότερα βέβαια, ένα καλό πρωινό θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς σου δίνει ενέργεια.

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση συχνών μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί τους βοηθά να σταθεροποιήσουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας.


Επίσης, προσθέτοντας την άσκηση στο πρόγραμμά σου μπορεί πραγματικά να συμβάλλει στο να έχεις μια πιο ευχάριστη διάθεση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το American Psychological Association. Για παράδειγμα, το τρέξιμο εντατικοποιεί την β-ενδορφίνη, που έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση από όλες τις άλλες ορμόνες.




Άλλος ένας τρόπος είναι να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο. Χωρίς την επαρκή ενυδάτωση, το σώμα σου είναι κουρασμένο και αυτό επηρεάζει τη διάθεσή σου. Αν χάνεις το 2% του νερού που αποθηκεύονται στους ιστούς σου, τα επίπεδα της ενέργειας θα μειωθούν κατά 30%. Σωστό είναι να πίνεις ένα μπουκάλι νερό κάθε δύο ώρες για να κρατήσεις τη φαιά ουσία σου πλήρη.

Καλό είναι ακόμη, να αποφεύγεις το αλκοόλ μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αντικατάστησέ το με ζεστό γάλα, καθώς το ασβέστιο σε βοηθά να χαλαρώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.