Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουκρανία: «Η Μαριούπολη δεν έχει πέσει – Μαίνονται μάχες αυτή τη στιγμή»

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας σε επίθεση στο λιμάνι της Μαρ...





Για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας σε επίθεση στο λιμάνι της Μαριούπολης, κατήγγειλε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, κάνοντας γνωστό, παράλληλα πως στην πόλη, η οποία δεν έχει καταληφθείπλήρως από τους Ρώσους, βρίσκονται σε εξέλιξη οδομαχίες.

Οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της μεταλλουργικής επιχείρησης Illich Steel and Iron Works καθώς και στην περιοχή του λιμανιού – το οποίο προ ημερών οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν -, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή. Μάχες μαίνονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς πρόσθετες μονάδες να εισβάλουν στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

«Αλλά ως τώρα οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να την καταλάβουν πλήρως», είπε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Προ δύο ημερών, θυμίζουμε, η ουκρανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως πεζοναύτες είχαν καταφέρει να «σπάσουν» τον κλοιό της πολιορκίας και να ενωθούν με τους εναπομείναντες υπερασπιστές της πόλης.

Ο κ. Μοτουζιάνικ συμπλήρωσε, τέλος, ότι η Ρωσία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της να καταλάβει τις πόλεις Ρουμπεζνόγιε και Ποπάσνα, πλην της Μαριούπολης.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.