Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τσετσένοι Ισλαμιστές, σύμμαχοι του Πούτιν, ήταν αυτοί που σκότωναν ότι κινούνταν στην Μπούκα!

Για θηριωδίες Τσετσένων στρατιωτών στην Μπούκα και στο Ιρπίν κάνουν λόγο Ουκρανοί που μένουν στην Ελλάδα και κατάφεραν πριν από λίγες ώρες ...









Για θηριωδίες Τσετσένων στρατιωτών στην Μπούκα και στο Ιρπίν κάνουν λόγο Ουκρανοί που μένουν στην Ελλάδα και κατάφεραν πριν από λίγες ώρες να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, στα προάστια του Κιέβου.

Οι τηλεπικοινωνίες είναι ανύπαρκτες στην ευρύτερη περιοχή, όπως και η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση - ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που μετά από την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων έσπευσαν από το Κίεβο να αναζητήσουν τους συγγενείς τους που δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν, η καταστροφή, όπως και οι δολοφονίες πολιτών επικεντρώνονται στη Μπούκα και το Ιρπίν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπούκα, Ανατόλι Φεντόρουκ, ήταν Τσετσένοι στρατιώτες που έδεσαν πισθάγκωνα πολίτες και στη συνέχεια τους πυροβόλησαν.

Αντίθετα, όπως μεταφέρουν συγγενείς ανθρώπων που ζουν κοντά στο αεροδρόμιο Χοστομέλ, βορειοδυτικά του Κιέβου - μία περιοχή που κατελήφθη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία - εκεί οι περισσότεροι στρατιώτες κατάγονταν από την Άπω Ανατολή, είχαν χαμηλό ηθικό και επιθυμούσαν διακαώς να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, να υπάρξουν πολύ λιγότερες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

«Οι γονείς μου ήταν τυχεροί. Αν ζούσαν στην Μπούκα, θα ήταν τώρα νεκροί. Πήγε ο ξάδελφός μου στο σπίτι τους για να τους πάει φαγητό - και όταν έφευγε, τον συνέλαβαν Ρώσοι, που τον σημάδευαν με τα όπλα τους». Ο πατέρας μου τους φώναξε ότι το μόνο που είχε κάνει ήταν να φέρει λίγο φαγητό και τον άφησαν, λέγοντάς του μόνο να μην το ξανακάνει και να κλειστεί στο σπίτι του. Στην Μπούκα και στο Ιρπίν ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και οι άνθρωποι εκεί λένε ότι οι περισσότεροι στρατιώτες ήταν Τσετσένοι».

Μετά από την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, ο ουκρανικός στρατός πήγε στις περιοχές που είχαν καταληφθεί μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.