Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τραγικό... Πιο τραγικό δεν γίνεται... Με λουλούδια από την τουρκία θα στολιστούν οι Επιτάφιοι στην Ελλάδα...!!!

Οι έμποροι λουλουδιών με εισαγωγές από το εξωτερικό προσπαθούν να καλύψουν το κενό λόγω των αλλαγών στην ελληνική παραγωγή Ως μια ευκαιρία γ...








Οι έμποροι λουλουδιών με εισαγωγές από το εξωτερικό προσπαθούν να καλύψουν το κενό λόγω των αλλαγών στην ελληνική παραγωγή

Ως μια ευκαιρία για να καλύψουν τις ζημιές που υπέστησαν, λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, τα προηγούμενα χρόνια βλέπουν οι ανθοπώλες τις εορτές της Μεγάλης Εβδομάδας και ειδικότερα τον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής.

Όπως ανέφερε ο ανθοπώλης και μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Σύλλης, «όλα είναι έτοιμα στα καταστήματά μας και περιμένουμε τον κόσμο να προχωρήσει στις αγορές του και κυρίως τα άσπρα και κόκκινα γαρύφαλλα που παραδοσιακά στολίζουν τους Επιταφίους».


''Έλληνες διαγράψτε απο το λεξιλόγιό σας την λέξη Γενοκτονία'

«Τα δύο τελευταία χρόνια, δεν είχαμε εορταστική περίοδο τις ημέρες του Πάσχα. Λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ίσχυσαν, δεν είχαμε κόσμο στους επιταφίους, δεν είχαμε κόσμο στις Αναστάσεις. Φέτος ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε κανονικά και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο GRTimes.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες του κλάδου κατέβαλαν προσπάθειες για να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάστηκαν, λόγω των αλλαγών στις ελληνικές παραγωγές.

«Οι παραγωγοί από την Κρήτη που καλλιεργούσαν συγκεκριμένες ποικιλίες γαρυφάλλων εξ αιτίας της αδυναμίας να τα διαθέσουν τα δύο περασμένα έτη και με κλειστά τα νυχτερινά κέντρα όπου προμηθεύονταν τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής, αναγκάστηκαν να τα κλαδέψουν, άλλαξαν καλλιέργειες και αντί για αυτό το είδος φύτεψαν λαχανικά. Αποτέλεσμα ήταν να μην επαρκούν τα λουλούδια για καλυφθούν οι ανάγκες των ανθοπωλείων» ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι εισαγωγές έγιναν από την Τουρκία και την Ιταλία.

Τέλος, ο κ. Σύλλης αναφέρθηκε και στις τιμές των λουλουδιών, που αναμένεται να είναι αυξημένες λόγω του παγκόσμιου κύματος ακρίβειας.

«Υπήρξε πράγματι μια αύξηση, όμως ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί ώστε να μπορέσουμε και εμείς να σταθούμε μετά από δύο πολύ – πολύ δύσκολα χρόνια. Όσο η Ρωσία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ουκρανία, τόσο το κύμα της ακρίβειας θα επηρεάζει όλα τα είδη, καθώς όπως αυξήθηκε το αέριο, όπως αυξήθηκε το ρεύμα, έτσι αυξήθηκαν και τα μεταφορικά. Εμείς από την πλευρά μας ως ανθοπώλες προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και να βοηθήσουμε τους καταναλωτές» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.