Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κάποιος με ψυχοπαθητικότητα δεν έχει συναίσθημα και ενσυναισθηση, τα ψέματά του δε θα έχουν αλλαγή του στρες.. εξαπατά τον πολύγραφο»

Παραμένει κρατούμενη και αρχίζει να σκέφτεσαι την υπερασπιστική της γραμμή, ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία φέρετα...








Παραμένει κρατούμενη και αρχίζει να σκέφτεσαι την υπερασπιστική της γραμμή, ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία φέρεται να ζητήσει να υποβληθεί σε εξέταση πολυγράφου, με τον γνωσιακό συμπεριφορικός ψυχοθεραπευτής, στο Γ.Ν. Νίκαιας, να παραθέτει την επιστημονική του ανάλυση

Αναφέρει ο Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας, Γεώργιος Λυράκος, «Ακουσα πως η μητέρα των 3 παιδιων που χάθηκαν ζήτησε να υποβληθεί σε ανίχνευση ψεύδους.

Για να μάθετε όλοι λοιπόν, το τεστ πολυγράφου, που χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως στις ΗΠΑ, μετρά τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και την αρτηριακή σας πίεση ως τρόπο να πει πόσο αγχωμένοι νιώθετε. Η ιδέα είναι ότι ο Ανακριτής σας κάνει ερωτήσεις και όταν λέτε ψέματα, αγχώνεστε περισσότερο από όταν λέτε την αλήθεια, και αυτή η διαφορά αποκαλύπτεται στις σωματικές μετρησεις.

Ένας απλός τρόπος για να εξαπατήσετε τον πολύγραφο είναι να παραμορφώνετε σκόπιμα τις φυσιολογικές σας ενδείξεις όταν λέτε την αλήθεια, όπως δαγκώνοντας τη γλώσσα σας ή φαντάζεστε ένα ντροπιαστικό περιστατικό στο παρελθόν. Παρόμοια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και με τους ανιχνευτές ψεύδους σάρωσης εγκεφάλου, οι οποίοι ακολουθούν την ίδια αρχή συμφωνα με την οποίο πρέπει να υπάρχει μια αξιόπιστη βάση με την οποία θα συγκρίνονται τα σημάδια του ψέματος.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποιος έχει ψυχοπαθητικοτητα, αυτό σημαίνει πως δεν έχει και συναίσθημα αλλά και ενσυναισθηση….

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα ψέματα που λέει να μην έχουν και καμιά αλλαγή στις σωματικές ενδείξεις του στρες. Εξάλλου αν κάποιος ανήκει στη σκοτεινή τριάδα της προσωπικότητας, οι πράξεις που αποσκοπούν στο να κερδίσουν αυτό που επιθυμούν θεωρούνται φυσιολογικές….»

________________________

* Δρ. Γεώργιος Λυράκος, Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας, Γνωσιακός Συμπεριφορικός Ψυχοθεραπευτής, MSc. MPh. PhD. Postdoc, Διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών, Ψυχιατρικός Τομέας Γ.Ν. Νίκαιας, Program Director MSc Health Psychology
City Unity College- Cardiff MU


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.