Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι εκατοντάδες απελάσεις Ρώσων διπλωματών δημιουργούν πρόβλημα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Οι απελάσεις εκατοντάδων υπαλλήλων ρωσικών πρεσβειών από τις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί προσωρινά, αν όχι μόνιμα, να διαταράξει σοβαρά το έργο...







Οι απελάσεις εκατοντάδων υπαλλήλων ρωσικών πρεσβειών από τις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί προσωρινά, αν όχι μόνιμα, να διαταράξει σοβαρά το έργο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Ο πόλεμος πληροφοριών με τη Ρωσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, γράφει Washington Post , επικαλούμενη ανώτερο Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Αυτό είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τις ρωσικές επιχειρήσεις πληροφοριών στην Ευρώπη», είπε ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, συνταξιούχος αξιωματικός της CIA που ηγήθηκε των μυστικών επιχειρήσεων της υπηρεσίας στην Ευρώπη και τη Ρωσία.

Αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι η πιο συντονισμένη απέλαση διπλωματών από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες έξι εβδομάδες, οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την απέλαση σχεδόν 400 Ρώσων «διπλωματών».

Ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης το χαρακτήρισε «σοβαρή διακοπή» στο έργο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη που θα μπορούσε ενδεχομένως να παραμείνει μόνιμη.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, θα είναι δύσκολο για το Κρεμλίνο να αναπληρώσει τις τάξεις των πληροφοριών.

«Η επανατοποθέτηση και η ενημέρωση απαιτεί χρόνο και μπορεί να μην είναι εφικτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αν και καθόλου. Επανεκπαίδευση, αναδιάταξη - όλα αυτά είναι χρονοβόρα», είπε ο διπλωμάτης.

Τη Δευτέρα, οι φρικαλεότητες στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, όπου άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, οδήγησαν τη Γερμανία να κηρύξει ανεπιθύμητους 40 Ρώσους διπλωμάτες, χαρακτηρίζοντάς τους απειλή για την εθνική ασφάλεια .

Την ίδια μέρα και η Γαλλία ανακοίνωσε απελάσεις και ακολούθησαν την ίδια τακτική πολλές χώρες των Βαλκανίων.

Στη Λιθουανία και τη Λετονία, τα κράτη της Βαλτικής που ακολουθούν τακτικά σκληρή γραμμή κατά του Κρεμλίνου, οι κυβερνήσεις αυτή την εβδομάδα διέταξαν το κλείσιμο των ρωσικών προξενείων και απέλασαν άλλο ένα κύμα Ρώσων αξιωματούχων , συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου πρεσβευτή στη Λιθουανία.

«Για τους Ρώσους, πονάει. Κλείσαμε το περιφερειακό τους δίκτυο», δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης από μια από τις χώρες της Βαλτικής.

ghall.com.ua
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.