Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψ@χνει για μ@λ@κες ο Ακάρ... «Οι εξοπλισμοί είναι κόντρα στα συμφέροντα, στην ευημερία και στην γαλήνη του ελληνικού λαού»…

Χτες ήταν η τελευταία μέρα της άσκησης ¨Γαλάζια Πατρίδα 2022¨. Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις που έκανε σε ξένους στρατιωτικο...Χτες ήταν η τελευταία μέρα της άσκησης ¨Γαλάζια Πατρίδα 2022¨.

Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις που έκανε σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους μέσα από το πλοίο διοίκησης, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής :

Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα και πάντα στηρίζουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Θέλουμε τα σημερινά μας προβλήματα να επιλυθούν με ειρηνικά μέσα και μεθόδους

Ο γείτονάς μας κάνει αργά βήματα στο διάλογο. Αναμένουμε από αυτούς να είναι λίγο πιο ενεργοί.
……..
Αυτές οι προκλητικές ενέργειες και η προκλητική ρητορική επηρεάζουν αρνητικά την σχέση μας.
Στο θέμα αυτό τους υπενθυμίζουμε ξανά και ξανά ότι οι παράνομες ενέργειες και η ρητορική δεν είναι υγιείς, δεν ωφελούν κανέναν και ότι όλοι πρέπει να το προσέχουν. Και δυστυχώς κατά καιρούς εμφανίζονται αντιφατικές δηλώσεις. Από τη μια πλευρά “Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είμαστε γείτονες και για πολλά χρόνια ζούμε μαζί” ενώ από την άλλη επιδεικνύεται εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η χρήση κάποιων άκαιρων, καταγγελτικών και συκοφαντικών εκφράσεων κατά της Τουρκίας σε αδόκιμα μέρη και με εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας, δεν ωφελούν κανέναν και αυτό επιθυμώ να το υπογραμμίσω ιδιαίτερα.
……………
Με αυτή την εξοπλιστική προσπάθεια, η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρό κόστος
Και φυσικά η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι απαραίτητο να δούμε το οικονομικό βάρος και η ζημιά που θα επιφέρει στον λαό της Ελλάδας μια τέτοια υπερβολική εξοπλιστική προσπάθεια
Είναι ανάγκη να κατανοηθεί πως είναι λάθος η επιδίωξη κάποιων στόχων όπως οι εξοπλισμοί, κόντρα στα συμφέροντα, στην ευημερία και στην γαλήνη του ελληνικού λαού.
………
Υπάρχει ιστορία, γεωγραφία και προηγούμενες εμπειρίες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι εξαιρετικά άβολο να τα αφήνουμε όλα αυτά στην άκρη και να χρησιμοποιούμε μια εχθρική και διχαστική γλώσσα.
………….

Τι λέει η συνθήκη της Λωζάνης ; Λέει πως αυτά, αυτά και αυτά τα νησιά δεν μπορείτε να τα εξοπλίζετε. Υπάρχει συμφωνία σε αυτό. Όλα αυτά είναι γνωστά, οι ονομασίες τους είναι γνωστές και οι συντεταγμένες τους γνώστες. Η Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών εξόπλισε 16 από τα 23 νησιά . Αυτή είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση, μια θεμελιώδης παραβίαση του νόμου.

Λένε, “Ας μην το συζητάμε αυτό”. Γιατί; Αν θέλουμε να συμμορφωθούμε με το διεθνές δίκαιο, πρέπει να ξεκινήσουμε από εδώ. Με μια τέτοια κατάσταση, ενώ δηλαδή εξοπλίζονται τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να έχει λόγο στις αμιγώς αμυντικές προσπάθειες της Τουρκίας.

Το Αιγαίο είναι θάλασσα φιλίας. Για αυτό προσπαθούμε. Λέμε στη γειτόνισσα Ελλάδα, “Κράτα το χέρι της φιλίας που ειλικρινά απλώσαμε. Η Τουρκία είναι η εγγύηση της ειρήνης, της γαλήνη και της ασφάλειας στην περιοχή της. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Η Τουρκία είναι ένας αποτελεσματικός, αξιόπιστος και ισχυρός σύμμαχος, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Ωστόσο, παρά τις καλές μας προθέσεις, όλοι να ξέρουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν επιτρέπουμε με κανέναν τρόπο παραβίαση στα δικαιώματα και τα δίκαια μας

ΓΙΑ ΚΎΠΡΟ

Η μόνη λύση είναι δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη. Έχει φανεί σε αυτήν την περίοδο 50 χρόνων ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από αυτή.
……………
Υπάρχει η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG. Τους δίνεις μια θέση, μια εστία και τους υποστηρίζεις. Αυτά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα πρόκλησης ανειλικρίνειας και υποστήριξης της τρομοκρατίας κατά της Τουρκίας. Υποστηρίζεις την τρομοκρατία.
………
Ό,τι και να κάνει ο καθένας , έχουμε εκπληρώσει και θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εγγύησης μέχρι σήμερα. Η Τουρκία ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Κύπρο. Είμαστε πάντα με τους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας. Θα συνεχίσουμε να να είστε εκεί. Ορισμένοι βλέπουν τις εκκλήσεις μας για διάλογο ως αδυναμία. Αυτό δεν είναι αδυναμία. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Αλλά από την άλλη, όταν λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιώματα και των δικαίων μας, αυτό δεν είναι αποτελεί απειλή. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη συνάφεια και τα συμφέροντά τους, είμαστε αποφασισμένοι, δόξα τω Θεώ, είμαστε επίσης ικανοί για αυτό. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό¨

Στο μεταξύ που τις βρήκε τις ¨προκλητικές δηλώσεις¨Ελλήνων αξιωματούχων ;

Μήπως φταίμε που υπάρχουμε ; ….

Και πάνε κάποιοι από εμάς κι αγοράζουν τουρκικά προϊόντα…


Πηγή : https://www.haberler.com-https://tourkikanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.