Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντυπωσιασμένοι οι πιλότοι της Ισραηλινής ΠΑ με την Ελλάδα: ”Τεράστια εμπειρία να πετάμε σε αυτή την χώρα”

Αφιέρωμα στην άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ 2022” έκανε πριν λίγο η Ισραηλινή ΠΑ. Οι Ισραηλινοί είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες και μάλιστα δηλώνουν...









Αφιέρωμα στην άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ 2022” έκανε πριν λίγο η Ισραηλινή ΠΑ. Οι Ισραηλινοί είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες και μάλιστα δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις συνθήκες και από το τοπίο της Ελλάδας.

Αναλυτικά τι αναφέρει το επίσημο σάιτ της IAF:

”Μαχητικά της IAF προσγειώθηκαν στην Ελλάδα για την ετήσια διεθνή άσκηση «Ηνίοχος», όπου εκπαιδεύονται με προσωπικό και μαχητικά από διαφορετικές αεροπορικές δυνάμεις και θα εξασκηθούν σε πτήσεις σε άγνωστα περιβάλλοντα.

Οι γλώσσες μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά οι στόχοι είναι όλοι οι ίδιοι: μάθηση μεταξύ τους, ενίσχυση των δεσμών και ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Νιώθουμε σαν το σπίτι μας

Για εμάς η άσκηση ξεκίνησε πολύ πριν φθάσουν τα μαχητικά στην Ελλάδα. Οι επικεφαλής της αποστολής επισκέφθηκαν την Ελλάδα δύο μήνες νωρίτερα, προκειμένου να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό περιβάλλον. “Ξεκινήσαμε να προετοιμαζόμαστε τον Δεκέμβριο. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2018 που μοίρες από την αεροπορική βάση Ramon αναπτύσσονται για μια άσκηση αυτού του είδους. Αυτό απαιτούσε ολοκληρωμένο σχεδιασμό”, δήλωσε ο Maj. Idan, τεχνικός αξιωματικός της ανάπτυξης.

“Ανυπομονούμε να δούμε τις ξένες αεροπορικές δυνάμεις και να εξασκηθούμε μαζί τους. Είναι ικανοποιητικό να βλέπουμε αεροσκάφη να απογειώνονται, να μιλάμε με τα πληρώματα κατά την προσγείωση και να διασφαλίζουμε ότι είναι προετοιμασμένα με τον καλύτερο τρόπο. Όλες οι προετοιμασίες που κάναμε εκδηλώνονται και είναι εκπληκτικό”, περιγράφει ο Ταγματάρχης Ιντάν.

Εμπειρίες και Προκλήσεις

Το τμήμα πτήσης συγκεντρώθηκε εκ των προτέρων για την άσκηση. “Ξεκινήσαμε να προετοιμαζόμαστε αρκετούς μήνες πριν από την άσκηση. Πραγματοποιήσαμε εναέρια εκπαίδευση για τρεις εβδομάδες και κάθε εβδομάδα στοχεύαμε ένα συγκεκριμένο στοιχείο – πτήσεις σε σχηματισμούς για συγκεκριμένες αποστολές, σύμφωνα με το διεθνές δόγμα πτήσεων”, εξηγεί ο Ταγματάρχης Η, πρώτος υποδιοικητής της μοίρας της ανάπτυξης.

“Το να πετάς σε διαφορετική χώρα είναι περιπετειώδες. Κατά τις πρώτες πτήσεις υπάρχει ένα στοιχείο αβεβαιότητας βλέποντας ότι όλα κυλούν διαφορετικά – η γλώσσα, τα πρωτόκολλα, το δόγμα και πολλά άλλα”, εξηγεί ο Maj. H. ”Είναι εξαιρετική η πρακτική μάχης για εμάς όσον αφορά την αβεβαιότητα, την πτήση σε μια άγνωστη τοποθεσία και ενάντια στις προηγμένες απειλές”.

“Η τοπογραφία είναι ανόμοια με αυτό που έχουμε συνηθίσει στο Ισραήλ, παράλληλα με την πολυπλοκότητα της λειτουργίας του αεροπλάνου και του σχηματισμού πτήσης. Παρέχει επίσης ευκαιρίες για σενάρια που δεν μπορούμε να κάνουμε στο σπίτιμας “, λέει ο Maj. H’.

“Η εναέρια πρόκληση εδώ είναι τεράστια και η θέα είναι απίστευτη. Αρκεί να δείτε τα χαμόγελα στα πρόσωπα του πληρώματος αεροπλάνου μετά την πρώτη πτήση για να καταλάβετε τη σημαντική εμπειρία που έζησαν. Η αναρρίχηση σε χιονισμένα βουνά, το πέταγμα πάνω από ποτάμια και τα βαθιά ρέματα είναι κάτι που δεν κάνουμε πολύ συχνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.