Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα νεογέννητα κορίτσια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υπαρξιακές απειλές στο Πακιστάν

Η πρόσφατη δολοφονία ενός βρέφους από τον πατέρα της στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν μπορεί να προκάλεσε σοκ σε πολλούς, αλλά οι επικριτ...









Η πρόσφατη δολοφονία ενός βρέφους από τον πατέρα της στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν μπορεί να προκάλεσε σοκ σε πολλούς, αλλά οι επικριτές υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε, καθώς η χώρα κατατάσσεται στη χαμηλότερη θέση 153 στις 156 χώρες στον Δείκτη Χάσματος των Φύλων. Στις 10 Μαρτίου, ένας άνδρας μπήκε σε ένα σπίτι στην περιοχή Mianwali του Punjab και άρπαξε την επτά μηνών κόρη του από τη γυναίκα του, έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε το κορίτσι.

Ο κατηγορούμενος σκότωσε την κόρη του επειδή ήθελε γιο, ανέφερε η Pakistan Daily. «Είχε εκφράσει την επιθυμία του για ένα αρσενικό παιδί στη γυναίκα του και σε άλλους συγγενείς. Δεν εμφανίστηκε καν για να δει την κόρη του στο νοσοκομείο όταν γεννήθηκε», είπε ένας αστυνομικός σύμφωνα με την εφημερίδα The Pakistan Daily. «Ο μόνος σκοπός της δολοφονίας του παιδιού ήταν το φύλο του», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (NCSW) της χώρας. Τα στοιχεία από τον Δείκτη Χάσματος των Φύλων δείχνουν ότι το Πακιστάν υποβαθμίζεται και επίσης δεν δείχνει θετική ή χρήσιμη εικόνα για τη χώρα.

Η δημοσίευση του Πακιστάν επεσήμανε ότι ορισμένοι επικριτές πιστεύουν ότι η εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της νοοτροπίας της οικογένειας. Αναφέρει επίσης ότι η εκπαίδευση θα πει επίσης ότι τα κορίτσια δεν είναι ένα κομμάτι κρέας και ότι το να ξυλοκοπήσεις μια γυναίκα, μια κόρη ή μια αδελφή δεν είναι αρσενικό. Οι αναλυτές είπαν επίσης ότι εάν οι άνθρωποι δεν κατανοήσουν αυτά τα πράγματα και δεν σπάσουν αυτές τις πολιτιστικές νόρμες και τις παλιές σάπιες παραδόσεις, αυτά τα ζητήματα θα παραμείνουν ως έχουν.

Η κοινωνική προτίμηση του Πακιστάν δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς τα νεογέννητα κορίτσια στο Πακιστάν συχνά εξαφανίζονται. Δεκάδες βρέφη αφήνονται σε λευκές μεταλλικές κούνιες Edhi και τα πιο άτυχα είτε πετιούνται στους κοντινούς σκουπιδότοπους είτε θάβονται βολικά αλλού, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Daily Times. Το χάσμα των φύλων στο Πακιστάν διευρύνθηκε κατά 0,7 τοις εκατό το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Είναι ενδιαφέρον ότι από τότε που η κυβέρνηση Ιμράν Χαν ανέλαβε την εξουσία τον Αύγουστο του 2018, ο Παγκόσμιος Δείκτης Χάσματος των Φύλων του Πακιστάν επιδεινώθηκε με την πάροδο του χρόνου. Το 2017, το Πακιστάν κατατάχθηκε στην 143η θέση, πέφτοντας στην 148η θέση το 2018.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το Πακιστάν χρειάζεται 136 χρόνια για να κλείσει το χάσμα μεταξύ των φύλων, με το υπάρχον ποσοστό απόδοσης. Αυτές οι στατιστικές δείχνουν ότι η συνολική πρόοδος στη μείωση του χάσματος των φύλων είναι στάσιμη στο Πακιστάν σε τέσσερις τομείς: οικονομική συμμετοχή και ευκαιρίες. μορφωτικό επίπεδο; υγεία και επιβίωση και πολιτική ενδυνάμωση. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες στο Πακιστάν τα πηγαίνουν άσχημα με τους άνδρες σε αυτές τις τέσσερις διαστάσεις του δείκτη φύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.