Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ - Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα που πέταξαν αντιεξουσιαστές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άτομα του αντιεξουσιαστικ...







Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου που ήταν συγκεντρωμενα μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών, επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και διάφορα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας. Ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα ή μάρμαρο που πέταξαν τα άτομα από το εσωτερικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος, προς το σημείο της οδού Εθνικής Αμύνης όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί.







Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους απωθήσουν, προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο προσαγωγές.





Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα ατόμων που έχει παραμείνει στον χώρο του πανεπιστημίου έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμάτων και τους έστησε για οδοφραγμα επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της σχολής Σχολής Θετικών Επιστημών. Ο δρόμος έκλεισε από την ΕΛ.ΑΣ. για λόγους ασφαλείας των πολιτών.






Τα άτομα εκτοξευθούν ανά τακτά χρονικά διάστημα, μέσα από τον χώρο του πανεπιστημίου, διάφορα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας, όπως πέτρες και μάρμαρα τα οποία έσπασαν από χώρους του πανεπιστημίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες στο «Στέκι στο Βιολογικό» παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του Πανεπιστημίου. Φοιτητές και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που τάσσονται υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου, τόσο χθες όσο και σήμερα διαμαρτύρονται για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.