Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νταβατζής Ακάρ για Κύπρο, Αιγαίο, Μεσόγειο... «Αντιμετωπίζουμε προκλητικές δηλώσεις και παράνομες ενέργειες Ελλήνων αξιωματούχων»….

  Ο τούρκος υπουργός Αμύνης Χουλουσία Ακάρ είπε εχθές: ¨………… Εμείς υποστηρίζουμε την επίλυση όλων των προβλημάτων στον κόσμο με ελληνικές...

 







Ο τούρκος υπουργός Αμύνης Χουλουσία Ακάρ είπε εχθές:

¨………… Εμείς υποστηρίζουμε την επίλυση όλων των προβλημάτων στον κόσμο με ελληνικές μεθόδους εντός των σχέσεων καλής γειτονίας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. 

Κατά τον ίδιο τρόπο προσδοκούμε από τους Έλληνες ομολόγους μας για χάρη της ειρήνης και σταθερότητας να ενεργήσουν σύμφωνα με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Αλλά ενώ τείνουμε χείρα φιλίας και προσπαθούμε να κάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, αντιμετωπίζουμε προκλητικές δηλώσεις και παράνομες ενέργειες κάποιων Ελλήνων αξιωματούχων. 

Σε όλες τις άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας που γίνονται παρά παρά όλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, απαντάμε στο διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο.

Η πιο ειλικρινής μας ευχή είναι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν με ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία αξιοποιώντας τα πλούτη της περιοχής Όπως γνωρίζετε, οι μέθοδοι λύσης που προτάθηκαν για μισό περίπου αιώνα δεν μπορούσαν να αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα στο Κυπριακό. Επομένως, δύο ισότιμα, κυρίαρχα, ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο έχουν γίνει πλέον η μόνη λύση. Η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα. 

Σήμερα, όπως και στο παρελθόν σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγγύησης και Συμμαχίας, στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας . Όπως λέμε πάντα, εμείς δεν έχουμε βλέψεις στο δικαιώματα, τα δίκαια και τα εδάφη κανενός. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όσο και αυτά της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου . 

Δεν επιτρέπουμε παραβίαση των δικαιωμάτων και νόμων μας. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός μέχρι στιγμής και δεν θα το κάνουμε από εδώ και πέρα¨


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.