Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητικός Τσαβούσογλου για το Κυπριακό: Οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που δεν θέλουν λύση!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε και για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, λέγοντας πως «αν τα Ηνωμένα Έθνη προχωρήσουν σε επιβολή τους, τ...









Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε και για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, λέγοντας πως «αν τα Ηνωμένα Έθνη προχωρήσουν σε επιβολή τους, τότε θα συμμορφωθούμε»

Την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγόρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αδυναμία επίλυσης του κυπριακού ζητήματος, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη. «Δεν ξέρουμε πότε μπορεί να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα του Κυπριακού, οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να το λύσουμε. Αυτό φάνηκε στο Κραν Μοντάνα. Θεωρούμε πως μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή και να ωφεληθούν όλες οι πλευρές», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε, αναφερόμενος στον EastMed: «Ας το προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζεται να κάνουν ένα ξεκάθαρο βήμα. Η Ευρώπη έχει περισσότερη ανάγκη το αέριο αυτό».

Ο Τσαβούσογλου μίλησε και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέγοντας πως «τα γεγονότα στη Μπούτσα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις. Όμως, παρά τις δυσκολίες ελπίζουμε σε κατάπαυση του πυρός».

Για τις εκκενώσεις από τη Μαριούπολη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη πετύχει το αποτέλεσμα που θέλαμε. Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Πραγματοποιήσαμε τις εκκενώσεις με διαφορετικούς τρόπους. Το λεωφορείο μας περιμένει έξω από την πόλη. Παρακολουθούμε αυτό το θέμα στενά. Χρειάζεται πλοίο ειδικά για την απομάκρυνση των τραυματιών».

Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Τσαβούσογλου είπε: «Η Τουρκία ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο. Αν τα Ηνωμένα Έθνη επιβάλουν κυρώσεις θα συμμορφωθούμε και θα τις εφαρμόσουμε. Θα διατηρήσουμε την ισορροπημένη στάση μας. Θα λάβουμε επίσης μέτρα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αλλά το πιο σημαντικό, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις προσπάθειές μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.