Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «ΣΤΟΧΟΣ» ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ... Ρωσία (Νοέμβριος) : «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία για το δικό της αεροσκάφος 5ης γενιάς»…

  ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ F-35) OYTE F-16 AΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑ...

 



ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ F-35) OYTE F-16 AΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ...

Δήλωση για μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς και S-400 από τη Ρωσία: «Είμαστε σε συνομιλίες με την Τουρκία»

Ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ-Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας (FSVTS), ανακοίνωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες με την Τουρκία για την ανάπτυξη του δικού της μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης Dubai Airshow, ο Σουγκάγιεφ είπε: 

¨Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας (όσον αφορά την ανάπτυξη του δικού της μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς), ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων για αυτό το έργο».

Επιπλέον, ο Σουγκάγιεφ, όταν ρωτήθηκε πότε πιστεύει ότι μπορεί να υπογραφεί η συμφωνία που περιλαμβάνει την προμήθεια μιας νέας παρτίδας συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, απάντησε: «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας για την προμήθεια σύγχρονων στρατιωτικών ρωσικών προϊόντων και την ανάπτυξη των όπλων μαζί».

Νωρίτερα, ο Αλεξάντερ Μιχέγιεφ-πρόεδρος της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας εξαγωγών Rosoboronexport, σημείωσε ότι η νέα συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια νέων συστοιχιών S-400 για την Τουρκία, θα μπορούσε να υπογραφεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής αγοράσει τέσσερις συστοιχίες S-400 από τη Ρωσία. Είναι γνωστό ότι η συμφωνία που περιλαμβάνει την εν λόγω προμήθεια είναι αξίας 2,5 δισ. δολαρίων. Αξιωματούχοι της Rosoboronexport, σε δήλωσή τους τον Οκτώβριο του 2019, ανέφεραν ότι εκπλήρωσαν τους όρους της συμφωνίας πριν από τον καθορισμένο χρόνο, παραδίδοντας στην Τουρκία όλα τα μέρη του συστήματος αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων.

https://www.cumhuriyet.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.