Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τους βούλιαξαν σαν το «Μόσκβα»...!!! 44 τούρκοι νεκροί στην επίθεση κατά των Κούρδων...!!! Οι αντάρτες διέλυσαν την προέλαση της Άγκυρας...

44 νεκρούς Τούρκους κομάντος αναφέρουν κουρδικά ΜΜΕ-Ξεκίνησαν βασανισμούς οι τουρκικές δυνάμεις Σύνδρομο του καταδρομικού “Μοσκβά” έπαθε ...







44 νεκρούς Τούρκους κομάντος αναφέρουν κουρδικά ΜΜΕ-Ξεκίνησαν βασανισμούς οι τουρκικές δυνάμεις

Σύνδρομο του καταδρομικού “Μοσκβά” έπαθε ο τουρκικός στρατός στο Ιράκ, παρά τις θριαμβολογίες της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ οι πρώτες εικόνες νεκρών Τούρκων στρατιωτών αναρτήθηκαν από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κ.Κιλιτσάρογλου.

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας (MSB) ανέφερε ότι ο υπολοχαγός Ömer Delibaş σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της έκρηξης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην περιοχή των επιχειρήσεων, μαζί με άλλους στρατιώτες 

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά της γραμμής Çiyayê Reş στα σύνορα του Ιράκ (Νοτίου Κουρδιστάν).

“Οι Τούρκοι κομάντος που προσπάθησε να αποβιβάσουν δυνάμεις τους με ελικόπτερα απέτυχαν να προελάσουν, αφού οι κουρδικές δυνάμεις της Λαϊκής Άμυνας (HPG) τους χτύπησαν με τακτική δολιοφθοράς και διέκοψαν την προέλασή του”, αναφέρουν οι Κούρδοι.

“Έντονες συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών στην περιοχή Werxelê της περιοχής Zap. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σφοδρές”, συνεχίζουν οι ίδιοι.

Στις 2:45 π.μ. την Δευτέρας, χτυπήθηκε η περιοχή Werxelê από αεροπορικές επιδρομές και τα τουρκικά στρατεύματα έκαναν αρκετές προσπάθειες να προελάσουν στις 3:10 π.μ.


Από τις 9:40 π.μ., οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ των μονάδων των κουρδικών μονάδων και των τουρκικών στρατευμάτων που προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο ενός λόφου, ανέφερε η κουρδική ανώτατη διοίκηση.

Στην περιοχή του Ζαπ, αρκετές περιοχές βομβαρδίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές, ενώ είχαμε πυρά βαρέως πυροβολικού μεταξύ 14 και 17 Απριλίου.

Στις 18, ξεκίνησε μια εκτεταμένη επίθεση από τις τουρκικές δυνάμεις σε ολόκληρη την περιοχή του Ζαπ με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων και drones, καθώς στρατεύματα απεστάλησαν με ελικόπτερα για ανάπτυξη, αλλά η προέλαση διακόπηκε.

Οι Κούρδοι αντάρτες του HPG/YJAr, που απάντησαν στις επιθέσεις, σκότωσαν 12 Τούρκους κομάντος στο Werxelê.

Το Κέντρο Τύπου των Κούρδων ανακοίνωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνεχιζόμενη αντίσταση κατά του τουρκικού στρατού στο Avaşîn: «Στις 18 Απριλίου στις 9.40 π.μ., οι εισβολείς προσπάθησαν να προελάσουν στο Werxelê στην περιοχή Avaşîn. Χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις μας με όλμους, πολυβόλα και χειροβομβίδες. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν 12 Τούρκοι εισβολείς».

Αργότερα ο αριθμός ανέβηκε στους 44.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.