Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχίζεται το προκλητικό κρεσέντο των Τούρκων! Η Ελλάδα παραβίασε 423 φορές το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών

Oι Τούρκοι επιμένουν στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο πλαίσιο της πάγιας θέσης για μη επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αι...









Oι Τούρκοι επιμένουν στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο πλαίσιο της πάγιας θέσης για μη επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια από την Ελλάδα, κάτι που αποτελεί και casus beli.

Δεν λένε να σταματήσουν το αφήγημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, οι Τούρκοι.

Η κυβέρνηση της γείτονος έφτασε μάλιστα στο σημείο να μιλά για 423 παραβιάσεις στο ελληνικό έδαφος, με μέσα του Ναυτικού και της Αεροπορίας, για παράνομες επισκέψεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και άλλων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά και για αποστρατιωτικοποίησή τους… Το θέμα ξεκίνησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και σειρά πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, στο CNN Turk υπήρξε εκτενής ανάλυση για το θέμα με τη συμμετοχή και πρώην αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως «έγιναν 19 παράνομες επισκέψεις, οι 11 από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας», εννοώντας τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ εκφράστηκε και η απορία για το «τι ετοιμάζει η Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο απόστρατος αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Πεκίν υπογράμμισε την ανάγκη να γνωρίζει η Άγκυρα τα σχέδια της Ελλάδας και να παρακολουθεί όσα γίνονται και στην, αθέατη για τους Τούρκους, δυτική πλευρά των ελληνικών νησιών.

«Τα νησιά αυτά αποτελούν απειλή για την Τουρκία διότι τοποθέτησαν όπλα αλλά δεν βλέπουμε και την πίσω πλευρά των νησιών. Τη δυτική πλευρά τους. Αν δεν έχετε εξελιγμένους δορυφόρους δεν ξέρουμε τι ετοιμασίες κάνουν και πόσες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δημοσιεύτηκαν και χάρτες όπου επί της ουσίας η Άγκυρα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση του συνόλου των ελληνικών νησιών στο ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι επιμένουν στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο πλαίσιο της πάγιας θέσης για μη επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια από την Ελλάδα, κάτι που αποτελεί και casus beli.

Η Ελλάδα με τα 6 μίλια ελέγχει το 43,5% των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Το 49% είναι διεθνή ύδατα. Αν πάει στα 12 μίλια, το 71,5% θα είναι ελληνικά χωρικά ύδατα και διεθνή ύδατα θα είναι στο 19%

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.