Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ «ΣΤΟΧΟ»... Πώς ο Παττακός έδωσε επίδομα στον κομμουνιστή Βάρναλη!.. Μιά άγνωστη ιστορία από το 1970 που δείχνει τον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ της 21ης Απριλίου...!!!

Ο «Στόχος» θα θυμίσει μια προ 5ετίας αποκάλυψή του, προκειμένου να καταλάβουν οι νεώτεροι αναγνώστες αυτό που βροντοφωνάζουμε με κάθε ...



Ο «Στόχος» θα θυμίσει μια προ 5ετίας αποκάλυψή του, προκειμένου να καταλάβουν οι νεώτεροι αναγνώστες αυτό που βροντοφωνάζουμε με κάθε ευκαιρία: Ένας από τους λόγους που ο Πατριωτικός Χώρος πήγε κατά διαβόλου στην Ελλάδα είναι η απέραντη καλωσύνη της 21ης Απριλίου προς τους Κομμουνιστές… Έχουμε επανειλημμένως γράψει ότι επί 21ης Απριλίου ο Μακαρέζος έδινε άδειες ταξί σε όσους το ζητούσαν και είχαν τα προσόντα, αδιαφορώντας αν υπήρξαν εγκληματίες κομμουνιστές την περίοδο 1944-49. Την ίδια στιγμή, ο Μακαρέζος αρνήθηκε να δώσει άδεια ταξί σε έναν ανεψιό του για να μη χαρακτηριστεί νεποτιστής από τον Τύπο!..




Έχουμε επίσης αποκαλύψει ότι καθ’ όλη την διάρκεια της Χούντας, ο Παττακός απαγόρευε στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του (σύζυγο της κόρης του) να παίρνει Δημόσια Έργα, αν και το εδικαιούτο, γιατί είχε όλα τα απαιτούμενα από τον Νόμο προσόντα. Την ίδια στιγμή έπαιρνε Δημόσια Έργα ως εργολάβος ο κομμουνιστής μπαμπάς του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Τσίπρας, συνιδιοκτήτης της Τεχνικής Εταιρείας «Σκαπανεύς» μαζί με τον αείμνηστο Ίωνα Παράσχη. Ο οποίος Παράσχης (μπαμπάς της γνωστής ηθοποιού Μυρτώς Παράσχη) το 2006 έγραψε και σχετικό αποκαλυπτικό βιβλίο για το πώς μεγαλούργησε ο «Σκαπανεύς» επί Χούντας, και πώς καταστράφηκε το 1980 στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση των Μουλάδων, εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας που επέδειξε ο «Εθνάρχης Καραμανλής»!.. Κατά διαβολική σύμπτωση, το βιβλίο του Παράσχη (εκδόσεις «Πλέθρον») εξαντλήθηκε λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του (παραμένει άγνωστο ποιος αγόρασε τα 2.000 αντίτυπά του για να μη το διαβάσουμε εμείς οι υπόλοιποι) και ουδέποτε επανεξεδόθη…

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ…

Ας πάμε, όμως στην πραγματική ιστορία που σας προαναγγείλαμε στην αρχή: Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε την έκθεση για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, η οποία οργανώθηκε στο κτήριο της Ενώσεως Συντακτών (Ακαδημίας 20). Μεταξύ των ντοκουμέντων που παρουσίασαν στον Σαμαρά οι υπεύθυνοι της Εκθέσεως, ήταν και μία χειρόγραφη επιστολή του κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη (1884-1974) προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μεσούσης της Χούντας (Νοέμβριος 1970) με την οποία ζητεί ισόβιο βοήθημα για έξοδα κινήσεως, δεδομένου ότι πάσχει από ισχυαλγία και σπονδυλοαρθρίτιδα και καταξοδεύει την μικρή του σύνταξη στα ταξί!.. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς είδε την επιστολή αυτή του Βάρναλη (φωτοτυπία της οποίας δημοσιεύει σήμερα ο «Στόχος»), εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μοναδικό ντοκουμέντο. Γράφει ο Βάρναλης στην αίτησή του προς την χουντική διοίκηση της ΕΣΗΕΑ:

«Αθήναι 9 του Νοέμβρη 1970. Προς το σεβαστόν Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενώσεως Συντακτών. Κύριε Πρόεδρε, Παρακαλώ να μου επιτρέψετε να υποβάλω εις την συναδελφικήν σας κρίσιν το ακόλουθον αίτημά μου. Άγω ήδη το ενενηκοστόν έτος της ηλικίας μου και πάσχων εξ εντόνου ισχυαλγίας και σπονδυλαρθρίτιδος αδυνατώ να βαδίζω. Αναγκάζομαι λοιπόν να χρησιμοποιώ διά τας μετακινήσεις μου τας καθημερινάς εντός της πόλεως κυρίως αυτοκίνητα (διότι αυτά με εξυπηρετούν). Και η σχετική δαπάνη φθάνει το ήμισυ της μικράς μου συντάξεως.




Νομίζω ότι δεν θα ήτο αδύνατον εις την στοργικήν μας Ένωσιν να χορηγήται εις τους άγοντας το ενενηκοστόν συναδέλφους, εν μικρόν μηνιαίον «επίδομα κινήσεως» – τουλάχιστον εις τους έχοντας πολύ μικράν σύνταξιν. Άλλωστε, αυτό το επίδομα δεν πρόκειται να είναι μακράς διαρκείας.

Με τιμήν Κώστας Βάρναλης»....

Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΒΑΡΝΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ!..

Εκείνο που δεν είπαν στον Αντώνη Σαμαρά τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που τον ξενάγησαν (14/1`2/2014)στην Έκθεση για τα 100 χρόνια της είναι το εξής που αποκαλύπτει σήμερα ο «Στόχος» από πρώτο χέρι (μαρτυρία του ίδιου του Στυλιανού Παττακού): Το τότε Δ.Σ. και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ (Πάνος Τρουμπούνης) φοβήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα του Βάρναλη, δεδομένου ότι ήτο πασίγνωστος κομμουνιστής, την δεκαετία του 1930 είχε παραστεί σε Συνέδριο Σοβιετικών Συγγραφέων και είχε επανειλημμένως υποστηρίξει πως η Μακεδονία ΔΕΝ είναι Ελληνική και πρέπει να αποκοπεί από τον κορμό της Ελλάδος και να δοθεί στους «Μακεδόνες»!.. Επικοινώνησαν, λοιπόν, με τον τότε πανίσχυρο υπουργό Εσωτερικών και αντιπρόεδρο της Εθνικής Κυβερνήσεως, Στυλιανό Παττακό, και τον ρώτησαν τι πρέπει να κάνουν. Όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο Παττακός στον «Στόχο», μόλις ενημερώθηκε για το αίτημα του ανθέλληνα κομμουνιστή Κώστα Βάρναλη και διεπίστωσε πως είναι εύλογο και λογικό, έδωσε αμέσως εντολή στην ΕΣΗΕΑ να του χορηγήσει το σχετικό επίδομα για… ανθρωπιστικούς λόγους, δεδομένου ότι είμαστε Χριστιανοί και πρέπει να βοηθάμε ακόμη και τους Εχθρούς μας!.. Και πράγματι ο Βάρναλης (που είναι ζήτημα αν κόλλησε πάνω από 15 χρόνια ένσημα ως δημοσιογράφος!..) πήρε αυτό το καθόλου ευκαταφρόνητο επίδομα για 4 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 1974 που πέθανε!..

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Τέτοια λάθη έκανε η 21η Απριλίου (από βλακώδη χριστιανική συμπόνοια) και γι’ αυτό οι μισοί πρωτεργάτες της πέθαναν στη Φυλακή, χωρίς να παίρνουν ούτε την Στρατιωτική τους Σύνταξη που είχαν κερδίσει πολεμώντας επί 10 χρόνια τους Εχθρούς της Ελλάδος (1940-49) και κολλώντας ένσημα από τα 18 τους…

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως ο αείμνηστος Στρατηγός Στυλιανός Παττακός υπήρξε μακράν ο μεγαλύτερος Ευεργέτης των Ελλήνων δημοσιογράφων στα 104 χρόνια της μέχρι σήμερα ιστορίας της ΕΣΗΕΑ: Αυτός θέσπισε το περίφημο «Αγγελιόσημο» (καταργώντας το περίφημο «Λαχείο Συντακτών») με αποτέλεσμα να τρώνε με χρυσά κουτάλια τα τελευταία 50 χρόνια όλες οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις και τα Ταμεία. ΚΙ ΟΜΩΣ: Όταν το 2003 ο Παττακός θέλησε να παρουσιάσει (επί πληρωμή, εννοείται) κάποιο από τα εξαίσια βιβλία του στην Μεγάλη Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, οι μπολσεβίκοι που διαφέντευαν και τότε την Ένωση Συντακτών, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά, με το επιχείρημα ότι ποτέ δεν θα πατήσει το κτήριο της ΕΣΗΕΑ ένας Φασίστας!.. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο Φασίστας αυτός ήταν ο μεγαλύτερος Ευεργέτης των Ελλήνων Δημοσιογράφων, ο Στυλιανός Παττακός. Και διηγώντας τα να κλαίς…

Εφημερίδα «Στόχος»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.