Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιβεβαιώνουν οι Ρώσοι... «Μόνο το 10% του πληρώματος διασώθηκε από το ρωσικό καταδρομικό Moskva»

Μόνο 58 μέλη του πληρώματος από τα 510 διασώθηκαν από το βυθισμένο καταδρομικό Moskva.Την πληροφορία αυτή ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ...







Μόνο 58 μέλη του πληρώματος από τα 510 διασώθηκαν από το βυθισμένο καταδρομικό Moskva.Την πληροφορία αυτή ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας

Ιλία Πονομάρεφ στη σελίδα του στο Facebook.

«... τώρα αυτό είναι γεγονός, επιβεβαιώθηκε ακόμη και από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας - η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλικό καταδρομικό Moskva, βυθίστηκε από δύο πυραύλους Neptune ουκρανικής κατασκευής. Τα πυρομαχικά εξερράγησαν πάνω του και περίπου στις 02:00 τοπική ώρα, έπεσε στην αριστερή πλευρά και βυθίστηκε.

Όπως σημείωσαν παρατηρητές, πρόκειται για το ίδιο καταδρομικό που εστάλη από Ουκρανούς συνοριοφύλακες κοντά στο Φιδονήσι. Και το ίδιο ηγήθηκε της ομάδας του ρωσικού ναυτικού στη Συρία. Η κύρια στρατιωτική του αποστολή είναι η αντιπλοϊκή προστασία, η αεράμυνα και η κάλυψη αποβίβασης», έγραψε ο Ιλία Πονομάρεφ.

«Προς το παρόν, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν τη διάσωση 50 ατόμων από τα 510 μέλη του πληρώματος. Για σύγκριση, κατά τη διάρκεια της καταστροφής του υποβρυχίου Kursk, 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τώρα ο Πούτιν έχει και τον Τσουσίμα στο κιτ του για τη Σρεμπρένιτσα. Και όλα σε ένα μήνα ... Τεχνίτης!», πρόσθεσε ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης

Επίσημες πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν σχολίασαν με κανέναν τρόπο αυτές τις πληροφορίες, περιοριζόμενες στο μήνυμα ότι «το πλήρωμα της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό πυραύλων Moskva, διασώθηκε μετά την έκρηξη πυρομαχικών ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς».

Το απόγευμα σήμερα, το πρακτορείο TASS που υποστηρίζει το Κρεμλίνο, επικαλούμενο δικές του πηγές, εξέδωσε πληροφορίες ότι «το πλήρωμα του καταδρομικού Moskva, ένας αριθμός μελών του πληρώματος που πέθαναν την Πέμπτη στη Μαύρη Θάλασσα μετά από πυρκαγιά και έκρηξη πυρομαχικών, μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη».

Επίσημες πηγές της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έδωσαν καμία πληροφορία για τον αριθμό των επιζώντων ναυτικών.

Την ίδια στιγμή, η γραμματέας Τύπου της Ναυτικής Φρουράς της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής, Νατάλια Γκουμενιούκ , σε ενημέρωση στις 15 Απριλίου, είπε ότι οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να εκκενώσουν το πλήρωμα από το καταδρομικό Moskva, το οποίο χτυπήθηκε από την Ουκρανία.

Οι καιρικές συνθήκες εμπόδισαν τους κατακτητές να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση διάσωσης.

«Το χτύπημα οδήγησε στην έκρηξη πυρομαχικών - και άρχισε ο αγώνας για επιβίωση. Παρακολουθήσαμε καθώς άλλα πλοία προσπαθούσαν να βοηθήσουν, αλλά ακόμη και οι δυνάμεις της φύσης ήταν στο πλευρό της Ουκρανίας. Γιατί η καταιγίδα δεν επέτρεψε ούτε να πραγματοποιηθεί ήρεμη επιχείρηση διάσωσης ούτε να εκκενωθεί το πλήρωμα. Οι ήττες είναι τόσο σοβαρές που χάνεται η μαχητική ικανότητα του πλοίου», είπε η Νατάλια Γκουμενιούκ.

Σύμφωνα με την ουκρανική διοίκηση, το καταδρομικό Moskva χτυπήθηκε από δύο πυραύλους Neptune στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Οδησσό.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, αρχικά το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέκρυψε ότι το καταδρομικό βυθίστηκε. Και μόλις αργά το βράδυ χθες αναγνώρισε αυτό το γεγονός .

Ουκρανός εμπειρογνώμονας έθεσε το ερώτημα εάν υπήρχαν πυρηνικές κεφαλές στο βυθισμένο καταδρομικό Moskva.

ghall.com.ua
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.