Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

21χρονη περιγράφει πώς το έσκασε από το σπίτι της στη Σαουδική Αραβία-Η μητέρα της απείλησε ότι θα την έκαιγε

Μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που αποκάλυψε πώς σχεδίαζε την απίστευτη απόδρασή της από τους καταπιεστικούς γονείς της. Στο βιβλίο τη...









Μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που αποκάλυψε πώς σχεδίαζε την απίστευτη απόδρασή της από τους καταπιεστικούς γονείς της.

Στο βιβλίο της με τίτλο «Rebel: My Escape from Saudi Arabia to Freedom», η Ράχαφ Μοχάμεντ, σήμερα 21 ετών, εξηγεί πώς η οικογένειά της έλεγχε τι φορούσε, αν θα μιλούσε και ακόμη και πώς της επέτρεπαν να κάθεται.

Παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι διακινδύνευε τη ζωή της, άρχισε να επαναστατεί ως έφηβη, πειραματιζόμενη σεξουαλικά με άνδρες και γυναίκες. Σε ηλικία 18 ετών, η Ράχαφ βιάστηκε από έναν οδηγό και τελικά άρχισε να σχεδιάζει τη διαφυγή της με τη βοήθεια ενός δικτύου κοριτσιών σε ένα διαδικτυακό chat room.

Αφού πέταξε στην Ταϊλάνδη έπειτα από οικογενειακές διακοπές στο Κουβέιτ, τράβηξε την παγκόσμια προσοχή τον Δεκέμβριο του 2018, αφού κλείστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, σε μια προσπάθεια να μην σταλεί σπίτι στην οικογένειά της.

Η τότε 18χρονη είπε ότι καταπιέζεται από την οικογένειά της και ανέλαβε δράση για να σώσει τη ζωή της. Παραδόθηκε στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και εγκαταστάθηκε στον Καναδά.

Έλεγχαν κάθε της κίνηση

Η Ράχαφ είναι το πέμπτο παιδί από επτά σε μια οικογένεια Σουνιτών Μουσουλμάνων από τη φυλή al-Shammari που κάποτε κυριαρχούσε στην περιοχή Ha'il.

Η οικογένεια είναι από μια από τις πιο αυστηρές και συντηρητικές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας και ζούσε έναν πλούσιο τρόπο ζωής. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι εννέα υπνοδωματίων με πολλά μέλη του προσωπικού, ενώ η οικογένειά της εργαζόταν ως κυβερνήτες του al-Saulaimi.

Από νεαρή ηλικία, η Ράχαφ κατάλαβε ότι ήταν διαφορετική από τα αδέρφια της, στα οποία επιτρεπόταν να παίζουν έξω και να φορούν τζιν και μπλουζάκια.

Γράφει ότι τα αδέρφια της «ήλεγχαν κάθε της κίνηση», λέγοντας: «Μέχρι τα εννιά μου, μου είπαν να μην ανοίγω ποτέ τα πόδια μου και να κάθομαι πάντα όρθια με σταυρωμένα πόδια». Της απαγόρευσαν επίσης να κάθεται έξω, να ανοίξει το παράθυρο του υπνοδωματίου της ή να απαντά στη δική της εξώπορτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.