Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ σε δήθεν μετοχές της TESLA... Θραύση κάνουν απατεώνες του Διαδικτύου – «Ψαρεύουν» θύματα με υποσχέσεις τρελών κερδών από μετοχές

Τεράστιες διαστάσεις έχουν λάβει πλέον οι απάτες μέσω διαδικτύου σε βάρος ανυποψίαστων τους οποίους προσεγγίζουν είτε με διαφημίσεις μέσω δι...







Τεράστιες διαστάσεις έχουν λάβει πλέον οι απάτες μέσω διαδικτύου σε βάρος ανυποψίαστων τους οποίους προσεγγίζουν είτε με διαφημίσεις μέσω διεθνών πλατφορμών (google ads κλπ) είτε μέσω τηλεφώνου, με υποσχέσεις για μεγάλα κέρδη με επενδύσεις σε μετοχές όπως η Amazon, η Tesla και η Microsoft.

Η πρακτική που ακολουθούν οι απατεώνες είναι απλή. Εάν «ψαρέψουν» τον πελάτη μέσω διαδικτύου (ζητούν τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν) είτε μέσω τηλεφώνου που κάνουν τυχαία (εμφανίζονται αριθμοί Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας) ξεκινούν με λίγα χρήματα τα οποία συνήθως καταβάλλονται μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής.

Χαρακτηριστική είναι η διαφήμιση που υπάρχει σήμερα στο ελληνικό διαδίκτυο και αναφέρει « Μετοχές Tesla: κερδίστε 5.000 δολάρια τον μήνα δουλεύοντας από το σπίτι». Ανοίγοντας κάποιος το link διαβάζει «ΟΙ ΜΕΤΟΧEΣ ΤΗΣ TESLA ΕΚΤΟΞΕYΟΝΤΑΙ ΣΤΑ YΨΗ”. + 400% το 2020!

“Κέρδισε με την αύξηση της μετοχής του γίγαντα της Silicon Valley. Ένας σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε καθοδηγήσει στην επένδυσή σου». Και εκεί σου ζητούν να βάλεις το τηλέφωνό σου για να επικοινωνήσουν μαζί σου.

Το θύμα μπαίνει σε μια πλατφόρμα όπου υποτίθεται ότι βλέπει καθημερινά τις αποδόσεις. Και σίγουρα βλέπει κέρδη. Στη συνέχεια οι απατεώνες καλούν το θύμα να βάλει και άλλα χρήματα και άλλα μέχρι να αποφασίσει να ρευστοποιήσει.

Στην περίπτωση ρευστοποίησης προσπαθούν πρώτα να τον αποτρέψουν και αν δεν το πετύχουν απλά εξαφανίζονται με διακοπή της πρόσβασης στην «πλατφόρμα» συναλλαγών και διακοπή επικοινωνίας (δεν απαντά το τηλέφωνο) με τον υποτιθέμενο επενδυτικό σύμβουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν κυρίως συστήματα πληρωμών της Λιθουανίας, της Λετονίας μικρές τράπεζες στην Εσθονία, αλλά εταιρείες σφραγίδες της 1 λίρας στη Μεγάλη Βρετανία και ακόμη και οι ευρωπαϊκές αρχές δεν μπορούν να βρουν άκρη.

Οι υποψήφιοι επενδυτές πάντως αν προσέξουν τις χρεώσεις των καρτών μπορούν να διαπιστώσουν ότι κάθε φορά τα χρήματά τους πηγαίνουν σε διαφορετικό παραλήπτη γεγονός που αποτελούν όχι απλή ένδειξη αλλά απόδειξη της απάτης.

Σημειώνεται ότι οι επιτήδειοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπου φαίνεται ότι το τραπεζικό σύστημα δεν έχει αναπτύξει μηχανισμούς ελέγχους ώστε να εντοπίζει περίεργες μεταφορές μικροποσών στον ίδιο παραλήπτη.

Η αδυναμία αυτή έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να γίνεται απάτη πίσω από την πλάτη των τραπεζών με συνέπεια ήδη να υπάρχουν εξαπατημένοι οι οποίοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.