Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φόβος και τρόμος.... MLRS και RM-70: Γι’ αυτό θέλει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών η Τουρκία

Οι Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυροβολικού (ΠΕΠ) αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη της τουρκικής άμυνας στα μικρασιατικά παράλια. Τα αυτοκινούμενα σ...






Οι Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυροβολικού (ΠΕΠ) αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη της τουρκικής άμυνας στα μικρασιατικά παράλια. Τα αυτοκινούμενα συστήματα ΠΕΠ MLRS και RM-70, που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός έχουν εμβέλεια, που ακόμη και οι πύραυλοι ATMACA  μοιάζουν πολύ «λίγοι».

Η κοινοπραξία ΜΙΜΑ – (κι η σερβική) EdePro είχαν προχωρήσει προ διετίας με επιτυχία στην ενδεικτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων του συστήματος RM70 του Ελληνικού Στρατού, επιτυγχάνοντας ένα κρίσιμο για την αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων, αποτέλεσμα: Να διπλασιάσει το βεληνεκές του και να αυξήσει την ακρίβεια κατά 30%! 

Ακόμα πιο σημαντικό είναι, ότι αυτό το αποτέλεσμα επετεύχθη με την ενεργό εμπλοκή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) και συγκεκριμένα την άριστη συνεργασία με την διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ΔΣ κ. Κωστόπουλου και την αποτελεσματική συμβολή των εργαζομένων σε αυτά.

Μετά από παρουσιάσεις και συζητήσεις με το ΠΒ, η ΜΙΜΑ προχώρησε σε σύναψη και υπογραφή Τεχνικού Μνημονίου Συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πυροβολικού (ΓΕΣ/ΔΠΒ) και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) για την Αναβάθμιση των ρουκετών 122 χλστ., με αποτέλεσμα την ουσιαστική αύξηση του βεληνεκούς των.

Όπως έγινε γνωστό, η κοινοπραξία, μετά από την υπογραφή σχετικής τεχνικής συμφωνίας, μετέφερε αριθμό προωθητικών κινητήρων 122 χλστ. για αναβάθμιση αντίστοιχου αριθμού.

Σε ότι αφορά τα αμερικανικής κατασκευής MLRS, μπορεί να επιφέρει πλήγματα από 165 έως και 300 χλμ. Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται να μπουν σε πρόγραμμα αναβάθμισης.

Με απλά λόγια, με τα συστήματα ΠΕΠ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μπορούν να ακυρώσουν κάθε επεκτατικό όνειρο της Τουρκίας ακόμη και να το μετατρέψουν σε εφιάλτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.