Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έστησαν Σενάριο κατά ελληνικού νησιού: Τουρκικά F-16 σε αποστολές συνεργασίας κατά ναυτικών και χερσαίων στόχων

“Naval Air Cooperation Trainings Air Effort Planning” - Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων. Οι Τούρκοι επι...





“Naval Air Cooperation Trainings Air Effort Planning” - Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων.

Οι Τούρκοι επιθυμούν οι ειδικές δυνάμεις τους να είναι «ζεστές» και για αυτό τις κρατούν ετοιμοπόλεμες, μιας και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους Τούρκων αξιωματούχων, θέλουν να υπερασπιστούν την «γαλάζια πατρίδα» , η έκταση της οποίας αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για πολλές χώρες της περιοχής.

Σχεδόν όλα τα σενάρια αυτών των ασκήσεων προβλέπουν αποβατικές επιχειρήσεις, με την ενεργοποίηση της δυνάμεως ταχείας επέμβασης αφού πρώτα το νησί-στόχος θα έχει κυκλωθεί.

Στα πλαίσια αυτών των βλέψεων το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB), ανακοίνωσε ότι 2 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν την πτήση «Naval Air Cooperation Trainings Air Effort Planning».

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό του MSB στο Twitter, ανέφερε: «Τα δύο αεροσκάφη μας F-16 που ανήκουν στην Πολεμική μας Αεροπορία πραγματοποίησαν την πτήση «Sea Air Cooperation Trainings Air Effort Planning», για να αυξήσουν τα επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων και των πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού και την κοινή επιχειρησιακή ικανότητα μεταξύ των δυνάμεων». 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις “θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ” σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο", το τουρκικό κράτος μέσω δικών του ΜΜΕ, κατηγορεί την Ελλάδα για τρία σοβαρά πράγματα, που πρέπει να μας προβληματίσουν για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Μέσα στην Άγκυρα, γίνονται συζητήσεις ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ικανή να συλλάβει ένα μικρό, ελαφρά υπερασπισμένο ελληνικό νησί όπως το Καστελόριζο, αλλά και η έλλειψη πραγματικής απόκρισης της Δύσης στην κατάσχεση των δυνάμεων (δηλαδή, Ρωσία και Κριμαία, Κίνα και Χονγκ Κονγκ) θέτει ένα νέο πρότυπο απάθειας απέναντι στην επιθετικότητα.

Σίγουρα, η επίθεση στην ελληνική πρωτεύουσα της Αθήνας θα πυροδοτούσε την ενεργοποίηση του άρθρου V, μιας ενωμένης δύναμης του ΝΑΤΟ και πιθανές επιπρόσθετες απαντήσεις από χώρες εκτός του ΝΑΤΟ, όπως η Σερβία, η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Επομένως, ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να σφυροκοπήσει την αφήγηση στη διεθνή σκηνή, ότι το Καστελόριζο και οι κοντινοί δορυφόροι του είναι (1ον) άδικα στα ελληνικά χέρια, (2ον) νόμιμα τουρκικά λόγω συμφωνίας με τη GNA, και (3ον) παραβίαση του δικαιώματος της Δύσης να διεκδικήσει εδάφη σε μη δυτικά έθνη-κράτη. pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.