Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λάμπρος Φιλίππου: «Eκλαιγα, ούρλιαζα κι εκείνος με βίαζε και χαμογελούσε» κατέθεσε θύμα

«Είμαι ένας Ελληνας κόντρα-τενόρος καλλιτέχνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος με βάση τη Νέα Υόρκη. Γράφω επίσης ποιήματα και συνθέτω ...









«Είμαι ένας Ελληνας κόντρα-τενόρος καλλιτέχνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος με βάση τη Νέα Υόρκη. Γράφω επίσης ποιήματα και συνθέτω τραγούδια. Ολα κάτω από μια ομπρέλα: Ελευθερία της έκφρασης». Ετσι αυτοσυστήνεται δημοσίως ο Λάμπρος Φιλίππου, το όνομα του οποίου προστέθηκε τα τελευταία 24ωρα στη μαύρη λίστα του ελληνικού #MeToo, έναν ολόκληρο χρόνο μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου. 

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις σοκαριστικές καταθέσεις των τεσσάρων γυναικών που τον κατήγγειλαν οδηγώντας, έστω και μετά από αρκετούς μήνες, στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για βιασμό, επί σειρά ετών καταπατούσε βάναυσα βασικές ελευθερίες νεαρών κοριτσιών, εκμεταλλευόμενος την επαγγελμστική του ιδιότητα, τη γοητεία του και τις δήθεν φιλελεύθερες απόψεις του για τη ζωή, με στόχο να ικανοποιήσει τις άρρωστες σεξουαλικές ορέξεις του.

Ηταν Μάρτιος του 2021, μια περίοδος που το θέμα των καταγγελιών σχετικά με σεξουαλικές επιθέσεις καλλιτεχνών μονοπωλούσε την κοινή γνώμη, όταν εμφανίστηκε στο Facebook μια ανάρτηση που αφορούσε έναν 40χρονο ηθοποιό που παρέδιδε μαθήματα υποκριτικής με στόχο να προσεγγίζει ερωτικά νέα κορίτσια τα οποία, μάλιστα, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την εύθραυστη ψυχολογία τους. Το γεγονός ότι το όνομά του δεν ήταν ευρέως γνωστό περιόρισε την ψηφιακή αυτή καταγγελία σε έναν μικρό κύκλο, ενώ την ίδια στιγμή ο ηθοποιός συνέχιζε κανονικά την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Αμερική, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Μόλις λίγους μήνες αργότερα, στις 21 Ιουλίου, ένα από τα θύματά του βρήκε το θάρρος να καταθέσει μήνυση εναντίον του για τους βιασμούς τόσο της ίδιας όσο και της ανήλικης αδελφής της, κατά το διάστημα 2008-2014 και ενώ ήταν μόλις 15 και 14 ετών αντίστοιχα! Για την απόφασή της αυτή χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλα τα αποθέματα γενναιότητας που διέθετε, δεδομένου ότι, εκτός από ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο ψυχολογικά θύμα σεξουαλικής επίθεσης ως ανήλικη, η 29χρονη σήμερα γυναίκα είναι, ταυτόχρονα, και ηθοποιός υψηλής κλάσης, με σημαντικές συνεργασίες και διακρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης θα μπορούσε, πιθανότατα, να επηρεάσει την καριέρα της, η οποία βρίσκεται στο ζενίθ της, αποφασίζει να αποκαλύψει την κόλαση που έζησαν στα χέρια του 41 ετών σήμερα καλλιτέχνη τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της, η οποία μάλιστα οδηγήθηκε από την απόγνωσή της σε απόπειρα αυτοκτονίας!

H γνωριμία

Οπως η ίδια περιγράφει στην επίσημη καταγγελία της, γνώρισε τον Λάμπρο Φιλίππου τον Μάιο του 2008, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης «Πεθαίνω σαν χώρα» (σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού), στην οποία συμμετείχε εθελοντικά μαζί με τη μητέρα της, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Με πρόσχημα το ενδιαφέρον της για το θέατρο και την επιθυμία της μόλις τελειώσει το σχολείο να δώσει εξετάσεις για να εισαχθεί στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, την πλησίασε ενώ πολύ σύντομα επεκτάθηκε σε συζητήσεις για αυστηρώς ιδιωτικά, σεξουαλικού περιεχομένου θέματα, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη 15χρονη. Την τελευταία μέρα των παραστάσεων, μάλιστα, προσπάθησε να τη φιλήσει διά της βίας.

Η επόμενη επικοινωνία τους έγινε δύο μήνες αργότερα, όταν εκείνος της πρότεινε να συναντηθούν για έναν καφέ. Μόλις συναντήθηκαν, όμως, την οδήγησε στο σπίτι του με τη δικαιολογία ότι δεν ήθελε να κυκλοφορεί δημοσίως με ένα ανήλικο κορίτσι. Τότε, χωρίς καμία αναστολή, έβγαλε τα ρούχα του και αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της. Η επιμονή του να ξανασυναντηθούν, το έντονο ενδιαφέρον που της έδειχνε και η απειρία της έκαναν την ανήλικη να γοητευτεί και να κολακευτεί, όπως παραδέχεται, με αποτέλεσμα να δεχτεί να ξανασυναντηθεί μαζί του, καθώς δεν μπορούσε να φανταστεί τη δραματική συνέχεια.

Εκείνο το δεύτερο ραντεβού τους οδήγησε, όπως έχει καταθέσει, και στον πρώτο βάναυσο βιασμό της: «Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές και με βίασε! Ενώ τον έσπρωχνα με όλη μου τη δύναμη, λέγοντάς του ότι δεν θέλω να κάνω σεξ μαζί του, εκείνος είχε πέσει επάνω μου με το σώμα του και με τις υπέρτερες δυνάμεις του και με τη βία με εξανάγκασε να υποστώ τη σεξουαλική επαφή μαζί του, εισερχόμενος με το πέος του στον κόλπο μου και εκσπερματώνοντας. Αισθάνθηκα αηδία και ντροπή». Λίγες ημέρες αργότερα, μάλιστα, βιάστηκε και πάλι, αυτή τη φορά σε δημόσιο χώρο, βιώνοντας το αίσθημα του απόλυτου εξευτελισμού: «Τρεις ημέρες μετά και ενώ βρισκόμασταν σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα, με βίασε για δεύτερη φορά: Με εξανάγκασε, σε δημόσιο χώρο, να υποστώ πρωκτικό σεξ ενώ εγώ δεν ήθελα...» αναφέρει η κοπέλα προσθέτοντας ότι στη συνέχεια της σχέσης τους ασκούσε πάνω της έντονη σωματική βία, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, σε σημείο που να αιμορραγεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.