Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλακώθηκε ο Δένδιας με τον τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία...!!!! Πήγε σε εκδήλωση που μιλούσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και απειλούσε με casus belli...!!!

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία για τα χωρικά ύδατα και το casus belli. Συ...







Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία για τα χωρικά ύδατα και το casus belli. Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας, σήμερα, βρέθηκε στο Όσλο, όπου συναντήθηκε με τη Νορβηγή ομόλογό του Άνικεν Χουίτφελντ.

 Παράλληλα, μίλησε στο Ινστιτούτο Εξωτερικής Πολιτικής για τα Ηνωμένα Έθνη και το Δίκαιο της Θάλασσας, όπου διεξαγόταν συζήτηση με τίτλο: “Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο”.

Όταν ο κ. Δένδιας τελείωσε την ομιλία του, ο Τούρκος πρέσβης πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι το casus belli είναι μία νόμιμη συνέπεια, επειδή σύμφωνα με την παραδοχή της Τουρκίας, η Ελλάδα παραβιάζει το status quo του Αιγαίου και ότι τα νησιά είναι παρανόμως στρατιωτικοποιημένα και ότι η Ελλάδα παρανόμως θέλει να επεκτείνει κατά 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα.

Απάντηση έδωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας: “Κύριε πρέσβη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί επιβεβαιώσατε όσα είπα στην ουσία. Αν μου επιτρέπετε να επαναλάβω, είπατε ότι είναι νόμιμο για την Τουρκία να εκδώσει μια απειλή πολέμου (casus belli)…” εκεί διέκοψε ο Τούρκος πρέσβης με τον κ. Δένδια να σχολιάζει: “Αν είστε διπλωμάτης θα το εκλάβω ότι το να διακόπτετε δεν είναι μέσα στους κανόνες επαφής. Ξεκινώ πάλι. Είπατε ανοιχτά σε κοινό και ευτυχώς είστε και στο διαδίκτυο το ότι να απειλείτε με πόλεμο μια χώρα είναι νόμιμο αλλά αν θυμάμαι σωστά από ό,τι έμαθα στο Πανεπιστήμιο και απ’ όσα θυμάμαι, έχετε υπογράψει τη Χάρτα του ΟΗΕ και αν θυμάμαι καλά αυτή το απαγορεύει”.

Εκείνο που εξόργισε τον Νίκο Δένδια ήταν ότι για την Τουρκία είναι νομιμοποιημένη ενέργεια η απειλή πολέμου.

Τι προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Δένδια

Ο Τούρκος πρέσβης πήρε τον λόγο για να κάνει ερώτηση όταν ο κ. Δένδιας τελείωσε την ομιλία του και είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι το casus belli, δηλαδή η απειλή πολέμου της Τουρκίας προς την Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων και των προθέσεων της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, γιατί σύμφωνα με την παραδοχή του ίδιου και της Τουρκίας η Ελλάδα παραβιάζει όλο το status quο στο Αιγαίο, ότι τα νησιά δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένα, το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν είναι παράνομο και είναι απάντηση στις ελληνικές ενέργειες. Αυτό που εξόργισε τον κ. Δένδια είναι ότι ο Τούρκος πρέσβης είπε ότι είναι νομιμοποιημένη ενέργεια η απειλή πολέμου.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας είπε στον Τούρκο πρέσβη ότι: “Θα ήταν ευχάριστο η Τουρκία να βρισκόταν στον 21ο αιώνα και τότε θα λύναμε προβλήματα, και όχι στην εποχή του Σουλτάνου του Μεγαλοπρεπούς στην οποία βρίσκεται δυστυχώς η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και γι’ αυτό δεν μπορούν να επιλυθούν προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.