Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόεδρος τουρκικής Βουλής για Θράκη... «Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη στους μουσουλμάνους Τούρκους αδελφούς μας και να ακούμε τους μουφτήδες μας»

Στο σεμινάριο με θέμα «Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συναντούν οι μουσουλμάνοι», συζητήθηκαν τα προβλήματα των Τούρκων της...







Στο σεμινάριο με θέμα «Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συναντούν οι μουσουλμάνοι», συζητήθηκαν τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, παρουσία του Mustafa Şentop, προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες εκτίθενται οι “Τούρκοι της Δυτικής Θράκης”.

Στην ομιλία του, ο Şentop δήλωσε ότι “η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης παρεμποδίζεται ως αποτέλεσμα ελληνικών κατασταλτικών πολιτικών,τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η εθνοτική ταυτότητα των μουσουλμάνων Τούρκων που ζουν στην Ελλάδα, ο Shentop είπε ότι ως “μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα πρέπει να υπάρξει έντονη αντίδραση σε αυτές τις απαρχαιωμένες πρακτικές”.

Ο Mustafa Şentop, σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες δήθεν εκτίθεται η “μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα” της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα, είπε: «Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα θεμελιώδη δικαιώματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και της τουρκικής κοινωνίας που ζει σε Δωδεκάνησα, ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης και τους διεθνείς κανόνες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και τη στέρηση της ελευθερίας τους για χρόνια, την κοινωνικοοικονομική τους ανάπτυξη λόγω καταπιεστικών πολιτικών και της πολιτικής δύο σταθμών.

Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη στους μουσουλμάνους Τούρκους αδελφούς μας και να ακούμε τους μουφτήδες μας».

Επίσης σε ομιλία του, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Yakup Moğul αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

Ο Moğul επέστησε την προσοχή σε ζητήματα που αφορούν την ελεύθερη έκφραση της τουρκικής ταυτότητας, ιδιαίτερα το θέμα των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.

«Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στην Ελλάδα. Οι μουσουλμάνοι της περιοχής στερούνται την ελευθερία τους να επιλέγουν τους αρχηγούς τους, οι μουφτήδες που εκλέγονται από τη μειονότητα, εκφοβίζονται από τις αρχές που επινοούν διάφορες δικαιολογίες, επιπλέον, τα αδέρφια μας στην περιοχή δυστυχώς δεν επιτρέπεται καν να εκφράσουν την τουρκική τους ταυτότητα”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι μας κατηγορούν χωρίς καμία αιτία, για δήθεν παραβιάσεις κατά της μουσουλμανικής και όχι τουρκικής μειονότητας στην Δ.Θράκη.

Αυτό που βλέπουμε όμως αυτές τις ημέρες είναι ένα συντονισμένο και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο προπαγάνδας, κατά της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Την παραπληροφόρηση της διεθνούς κοινότητας επιδιώκουν οι Τούρκοι, ώστε όταν και αν προβούν σε οτιδήποτε σε Δωδεκάνησα ή αλλού, να υπάρχει ίση αντιμετώπιση, όπως έγινε και στην περίπτωση του επεισοδίου των Ιμίων, όταν όλος ο κόσμος άκουγε για "διαφιλονικούμενα" και όχι ελληνικά νησιά.

Οι Οθωμανοί Τούρκοι, δεν αλλάζουν όσες χιλιετίες και αν περάσουν, για αυτό το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξοπλιζόμαστε και να αναμένουμε να "απαντήσουμε" όταν προκληθούμε, αφού η εθνική άμυνα είναι ο μοναδικός αυτοσκοπός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και κάθε ηγεσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.