Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ναζιστικός χαιρετισμός από ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο – Θύελλα αντιδράσεων

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας να προχωρήσει σε ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλ...




Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας να προχωρήσει σε ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε βίντεο, που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media, εμφανίζεται ο εν λόγω πολιτικός να σηκώνει το δεξί του χέρι ενώ αποχωρεί από την αίθουσα της Ευρωβουλής.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Πολωνία και την Ουγγαρία. Ο ευρωβουλευτής του δεξιού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος VMRO της Βουλγαρίας Angel Dzhambazki, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, είχε προχωρήσει στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν θα σας επιτρέψουμε ποτέ να μας λέτε τι να λέμε και τι να κάνουμε. Ζήτω ο Όρμπαν και το Fidesz, ζήτω ο Καζίνσκι και το PiS, ζήτω η Βουλγαρία και η Ευρώπη των εθνών».

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων, ο ίδιος ο Dzhambazki υποστήριξε πως η χειρονομία του ήταν ένας απλός χαιρετισμός που παρερμηνεύτηκε ως ναζιστικός. ««Όταν μπερδεύετε έναν απλό χαιρετισμό με έναν ναζιστικό χαιρετισμό, έχετε ένα πραγματικό πρόβλημα του νόμου του Γκόντγουιν» ανέφερε ο Angel Dzhambazki, σε ανάρτησή του.

Και πρόσθεσε: «Ζητώ συγγνώμη αν ο αθώος χαιρετισμός μου προσέβαλε κάποιον, αλλά αυτή είναι μια σοβαρή περίπτωση Reductio ad absurdum».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.