Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί της Ελλάδας προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Την ώρα που χιλιάδες Ουκρανοί προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα που βρίσκεται αυτές τις ώρες στο έλεος της Ρωσίας, οι Ουκρανοί που ζουν στην...








Την ώρα που χιλιάδες Ουκρανοί προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα που βρίσκεται αυτές τις ώρες στο έλεος της Ρωσίας, οι Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουν πίσω στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Open, Ουκρανοί της Ελλάδας ναύλωσαν λεωφορείο με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στη χώρα τους. Υπενθυμίζεται πως από την Πέμπτη απαγορεύεται κάθε πτήση στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, ενώ δεν είναι σαφές πως οι επιβάτες από Ελλάδα θα καταφέρουν να φτάσουν στους δικούς τους ανθρώπους.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί της Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στις οικογένειές τους.

Δύο κοπέλες που θέλησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο για Ουκρανία μίλησαν στην κάμερα του Open και είπαν με δάκρυα στα μάτια πως έκλαιγαν όλη τη νύχτα. Η μία από αυτές ανέφερε: «Δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να πάω στο Χάρκοβο. Να δω τα τρία μικρά παιδιά μου. Δεν ξέρω», ενώ σε ερώτηση τι θα κάνει όταν φτάσει στην Ουκρανία απάντησε «δεν ξέρω, θέλω μόνο να δω τα παιδιά μου. Ίσως φύγουμε στο εξωτερικό».

Συνέχισε λέγοντας πως δεν περίμεναν ποτέ να γίνει η εισβολή της Ρωσίας και αποκάλυψε πως η ίδια μιλά ρώσικα σε όλη της τη ζωή και πως οι Ουκρανοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους ρώσους πολίτες. Ενώ η φίλη της που τη συνόδευε είπε πως «δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο. Αυτή η κατάσταση είναι τυραννία».

«Πάμε στην Ουκρανία γιατί έχουμε παιδιά και εγγόνια» δήλωσε μια γυναίκα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο λεωφορείο: «Η κόρη μου είναι οχτώ μηνών έγκυος. Όλη μέρα είναι στο υπόγειο και ακούγονται σειρήνες». Σε ερώτηση πως θα φτάσουν στην Ουκρανία είπε: «Πιστεύουμε ότι θα περάσουμε από τη Ρουμανία. Από αυτή τη πλευρά ακόμα μπορούμε να περάσουμε» και συνέχισε λέγοντας πως «Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει. Είναι φονιάς».

«Πάμε στο στόμα του λύκου, αλλά εκεί είναι τα σπίτια μας» σημείωσε μια ακόμη επιβάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.