Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παίρνει σειρά η ενίσχυση του οπλοστασίου του Στρατού Ξηράς... Ποια προγράμματα προχωρούν

Μέσα στο 2022 αναμένεται η απόφαση για το «εθνικό όπλο» που θα αντικαταστήσει το θρυλικό τυφέκιο G3 ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ - ΠΗΓΗ: ΝΕΑ 16/0...









Μέσα στο 2022 αναμένεται η απόφαση για το «εθνικό όπλο» που θα αντικαταστήσει το θρυλικό τυφέκιο G3

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ - ΠΗΓΗ: ΝΕΑ 16/02/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Με τις τρεις φρεγάτες Belh@rra και την προσθήκη των έξι επιπλέον μαχητικών Rafale - στα 18 που έχουν ήδη αποκτηθεί - οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ισχύος σε θάλασσα και αέρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιδίωξη των επιτελών είναι όμως μετά την έγκριση των συμβάσεων των παραπάνω όπλων από τη Βουλή να ενισχυθεί επαρκώς και ο Στρατός Ξηράς με την ενεργοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων για μία σειρά από σημαντικά όπλα που μπορούν επίσης να κάνουν τη διαφορά και να βάλουν φρένο στην προκλητικότητα της Τουρκίας.

Εξάλλου και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε προ ημερών από τη Βουλή ότι η κυβέρνηση κινείται σ' αυτή την κατεύθυνση. «Ασφαλώς και ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται τις δικές του παρεμβάσεις. Κι αυτή την ώρα που μιλάμε γίνονται διαπραγματεύσεις και για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς» σημείωσε.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Υψίστης προτεραιότητας θεωρείται για παράδειγμα η αναβάθμιση των 36 εκτοξευτών Μ270 MLRS του Πυροβολικού του Στρατού Ξηράς. Ο εκσυγχρονισμός δρομολογείται εντός του έτους και εκτιμάται ότι με τις παρεμβάσεις οι εκτοξευτές θα αποκτήσουν πολύ καλύτερη στόχευση και μεγαλύτερο βεληνεκές. Η δύναμη πυρός του Στρατού Ξηράς σχεδιάζεται να ενισχυθεί και με την απόκτηση 25 συστημάτων κατευθυνόμενων βλημάτων Spike NLOS για τη θωράκιση του Εβρου και των νησιών.

Παράλληλα, ο Στρατός ενισχύεται και σε τομείς όπου υστερούσε όπως είναι αυτός των θωρακισμένων οχημάτων. Το πρόγραμμα απόκτησης 1.200 θωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης Μ1117 είναι σε εξέλιξη. Έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα 44 οχήματα και πολύ σύντομα αναμένονται άλλα 500.

ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΟΠΛΟ». Μέσα στο 2022 αναμένεται επίσης η απόφαση για το «εθνικό όπλο» που θα αντικαταστήσει το θρυλικό τυφέκιο G3 που έχει συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στον Ελληνικό Στρατό. Ταυτόχρονα οι επιτελείς συνεχίζουν να εξετάζουν οχήματα προκειμένου να αντικατασταθεί και το φορτηγό γενικής χρήσης Στάγιερ. Ακόμη, επιδίωξη είναι ο Στρατός Ξηράς να μπει πιο ενεργά και στην εποχή των μη επανδρωμένων αεροχημάτων. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάθμισης των 8 UAV's Sperwere που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.