Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάμε για νέο ΜΠΑΜ...!!! To Πολεμικό Ναυτικό περνάει στην «αντεπίθεση», στοχεύει σε 5 κορβέτες αντί για 4!

ptisidiastima.com_Πολλές φορές γράφουμε μερικά ThinkOutOfTheBox, και πολλοί θεωρούν πως γράφουμε κάτι ανάμεσα σε Ισαάκ Ασίμοφ και τον επόμεν...







ptisidiastima.com_Πολλές φορές γράφουμε μερικά ThinkOutOfTheBox, και πολλοί θεωρούν πως γράφουμε κάτι ανάμεσα σε Ισαάκ Ασίμοφ και τον επόμενο κύκλο του Star Trek Discovery. Δεν ισχύει. Ιδέες έχουμε εμείς, έχετε εσείς οι αγαπητοί μας αναγνώστες που τις γράφετε στα σχόλια, αλλά έχουν και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μπορεί εμείς, που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά να βλέπουμε κάτι, και να “χαιρόμαστε”, οι άνθρωποι όμως στις Ένοπλες Δυνάμεις το έχουν σκεφτεί ήδη πριν από εμάς, και σωστά μάλιστα (στη σωστή διάσταση) γιατί αυτοί είναι οι Επαγγελματίες.

Για παράδειγμα, χτες γράψαμε για πρώτη φορά για το θέμα του εκσυγχρονισμού των Super Vita. Μερικοί θεωρούν πως στο ΠΝ “κάθονται”, και περιμένουν πχ τη Θεία Φώτιση για να σκεφτούν πως οι Super Vita θέλουν εκσυγχρονισμό. Δεν ισχύει, οι άνθρωποι εκεί ξέρουν τι κάνουν, και έχουν σκεφτεί πολλά που εμείς δεν έχουμε το επιστημονικό υπόβαθρο να τα σκεφτούμε. Ναι, ο εκσυγχρονισμός των Super Vita απασχολεί ήδη εδώ και πολύ καιρό το ΠΝ. Τώρα αν έχουν σκεφτεί το SETIS, αυτό δεν το ξέρουμε. Λογικά έχουν σκεφτεί τα πάντα

Όταν η Σελίδα είχε γράψει ένα OutOfTheBox, σχετικά με τον μη εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, και αγορά 5ης κορβέτας (τότε ξέραμε μόνο για Gowind), πολλοί μας είδαν σα να μιλούσαμε για παρουσία εξωγήινων στη Σούδα. Δείτε το σχετικό μας άρθρο εδώ… και θα καταλάβετε τι εννοούμε! Το άρθρο αυτό έχει γραφτεί στις 6 Οκτωβρίου 2021… Πριν από 3 μήνες, όταν ακόμη όλοι πίστευαν πως “πάμε” για 3 μόνο Gowind, η σελίδα μιλούσε για 4 και πρότεινα την αγορά… 5! (είναι που δεν αγαπάμε τα γαλλικά πλοία…)

Με χαρά λοιπόν, μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε πως πλέον το ΠΝ προσπαθεί, με τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του, να αγοράσει 5 κορβέτες κι όχι μόνο 4. Ποια είναι αυτά τα χρήματα; μα βέβαια, είναι τα υπόλοιπα 2 δις ευρώ (πάνω κάτω) που έχουν μείνει από τη αγορά των 3 FDI HN.

Πριν λίγες μέρες, είχαμε γράψει ένα ρεπορτάζ που ξεκαθάριζε πως το ΠΝ ναι μεν προτιμά, για λόγους ομοιοτυπίας και μόνο, τις Gowind HN, αλλά είναι έτοιμο να πάει σε SIGMA 10514 ή Doha αν οι Γάλλοι “αποτύχουν” να χωρέσουν 5 Gowind, με όπλα και FOS στα 2 δις. Μπορεί αυτό κάποιους να τους “χαλάει”, και να μην τους αρέσει αυτό που κάνει το ΠΝ υπέρ του, υπέρ της Ελλάδας, και υπέρ των Ελλήνων φορολογουμένων, αλλά έτσι θα πάρει αυτό που θέλει. Μετά από 15 χρόνια ξηρασίας, το ΠΝ έχει στόχο να ξαναγεννηθεί.

Έτσι, έχει ζητήσει, με οροφή τα 2 δις, προσφορές από Γάλλους, Ολλανδούς και Ιταλούς, για οπλισμένα σκάφη (76mm gun, 16 MICA VL, 8 x Exocet MM40, 1 x 21cell RAM, τορπιλοσωλήνες), με τα όπλα τους, και FOS, με σκοπό τα 5 πολεμικά πλοία. Οι Γάλλοι “σχεδόν” τα έχουν καταφέρει, οι Ολλανδοί αναμένονται λίαν συντόμως, οι Ιταλοί το συζητούν αλλά δύσκολα (το ιταλικό πλοίο είναι ακριβότερο, πολύ δύσκολα μπορεί να χωρέσει μέσα στον προϋπολογισμό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.