Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτόπτες Μάρτυρες Κάνουν Λόγο Για Σφαγές Του ISIS Στη Βόρεια Συρία

Μαζική έξοδος εκατοντάδων αμάχων έγινε από την επαρχία Αλ Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ των...









Μαζική έξοδος εκατοντάδων αμάχων έγινε από την επαρχία Αλ Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και πυρήνων της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα είπε ότι μέλη του ISIS «έσφαξαν τους γείτονές της στο σπίτι» και μια άλλη είπε: «Το ISIS σφάζει ανθρώπους με μαχαίρια».

Το ISIS εξαπέλυσε μαζική επίθεση σε φυλακή στη συριακή επαρχία Χασάκα για να απελευθερώσει τους μαχητές του, αλλά οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν την προσπάθεια τους.

Εκατοντάδες Σύροι άμαχοι έχουν πέσει θύματα ένοπλων συγκρούσεων στη συριακή πόλη Χασάκα , υπό το φως ενός κύματος μαζικών εκτοπισμών από διάφορες γειτονιές, με πιο αξιοσημείωτη την Γκβεράν και την Ζοχούρ.

Συγχρόνως πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS εξακολουθούν να κρύβονται μέσα σε γειτονιές, όπου χρησιμοποιούνται τους κατοίκους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν , είπε ότι το Ιράν και η Τουρκία συμμετείχαν κυρίως στη βοήθεια στοιχείων του ISIS να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση στις φυλακές Χασάκα.

Επιβεβαίωσε τη συνέχιση των συγκρούσεων μεταξύ του ISIS και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην περιοχή Χασάκα, ενώ αμερικανικά ελικόπτερα επενέβησαν για να επιλύσουν την κατάσταση.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη συνεχιζόμενη βία στην περιοχή των φυλακών Al-Sinaa στη Χασάκα, μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και των μελών του ISIS, έχει αυξηθεί σε 41.

Το παρατηρητήριο περιέγραψε τις συγκρούσεις ως τις πιο βίαιες εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, προσθέτοντας ότι ορισμένα μέλη του ISIS που κρατούνταν στη φυλακή κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Εξήγησε ότι μαχητές του ISIS προσπάθησαν να εισβάλουν στην πύλη της φυλακής και πυροδότησε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, κάτι που επέτρεψε τη διαφυγή αρκετών κρατουμένων του ISIS.

Al Ghad
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.