Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ματιά του FORBES στους εξοπλισμούς της Ελλάδας σε σχέση με την Τουρκία

Πολ Ίντον Η Ελλάδα θα χρειαστεί να αναβαθμίσει το ναυτικό της για να συμβαδίσει με αυτό της ΤουρκίαςΗ μα Μετά την οριστικοποίηση της συμφων...




Πολ Ίντον

Η Ελλάδα θα χρειαστεί να αναβαθμίσει το ναυτικό της για να συμβαδίσει με αυτό της ΤουρκίαςΗ μα

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας της για την αγορά μαχητικών τζετ πολλαπλών ρόλων Dassault Rafale από τη Γαλλία, η Ελλάδα μπορεί επίσης να αναζητήσει πιο σύγχρονες φρεγάτες. Η Αθήνα θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα νεότερα και πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία για να αντιμετωπίσει την ταχέως αναπτυσσόμενη ναυτική δύναμη της αντίπαλης Τουρκίας.

Η Ελλάδα και η Γαλλία υπέγραψαν τη συμφωνία Rafale 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο. Η Ελλάδα αγοράζει 18 από αυτά τα μαχητικά τζετ πολλαπλών ρόλων 4,5 γενιάς – έξι από τα οποία είναι ολοκαίνουργια και 12 από τα οποία υπηρέτησαν στο παρελθόν στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία – και αναμένει να αρχίσει να τα παραλαμβάνει τον Ιούλιο.

Η Αθήνα θέλει επίσης να αγοράσει από 18 έως 24 stealth μαχητικά F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ανοιχτό να αγοράσει και μεταχειρισμένες εκδόσεις αυτών των αεροσκαφών, ειδικά εάν αυτό θα επιταχύνει την παράδοσή τους.

Η Lockheed Martin έχει αρχίσει να αναβαθμίζει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των F-16 της Ελλάδας στο πρότυπο F-16V (Block 70/72) σε ένα έργο που θα τους κάνει τους πιο προηγμένους στην Ευρώπη. Το πρώτο από τα συνολικά 84 F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF) που αναβαθμίστηκαν ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου. Αυτό το πρόγραμμα αναβάθμισης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου 2027. Τα γαλλικής κατασκευής Mirage 2000-5 Mk2 του HAF είναι επίσης αναβαθμίζονται για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Κατά συνέπεια, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γίνεται σταθερά μια πιο σύγχρονη και ισχυρή αεροπορία. Το μέλλον του Τούρκου αντιπάλου της, από την άλλη, φαίνεται πιο ζοφερό από ποτέ. Η συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα F-35 ανεστάλη και ακυρώθηκε η παραγγελία της για τουλάχιστον 100 από αυτά τα προηγμένα μαχητικά stealth αφού αγόρασε και παρέλαβε προηγμένα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400.

Επιπλέον, ο μεγάλος στόλος της Τουρκίας με παραλλαγές F-16C/D, Block 30/40/50, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αεροπορίας της, ενδέχεται να υποφέρει σοβαρά από έλλειψη εκτεταμένων αναβαθμίσεων μακροπρόθεσμα.

https://www.forbes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.