Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουηδία: Κινητοποίηση του στρατού λόγω της «ρωσικής δραστηριότητας» στη Βαλτική

Τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλους στρατιώτες ανέπτυξε την Παρασκευή στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ τ...









Τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλους στρατιώτες ανέπτυξε την Παρασκευή στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής, η Σουηδία, σε μια ασυνήθιστη ενέργεια που αποφασίστηκε λόγω της αυξημένης «ρωσικής δραστηριότητας» στην περιοχή.

Περίπου 10 τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλοι στρατιώτες εθεάθησαν να περιπολούν στους δρόμους της πόλης αυτής, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τον στρατό της χώρας, η ανάπτυξη των μονάδων αυτών αποφασίστηκε αφού τρία ρωσικά αποβατικά σκάφη διέπλευσαν αυτήν την εβδομάδα τη Βαλτική διασχίζοντας τη Μεγάλη Ζώνη της Δανίας, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Σουηδίας και να καταδείξουν την ικανότητά μας να προστατεύουμε τη Σουηδία και τα σουηδικά συμφέροντα», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του σουηδικού στρατού Μίχαελ Κλάσον είπε ότι οι μονάδες που αναπτύχθηκαν στο Βίσμπι προέρχονται από τις δυνάμεις που σταθμεύουν ήδη στο νησί και διέψευσε ότι πρόκειται για «επίδειξη δύναμης», αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.