Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός – Καλλιάνος: Η «Ελπίς» θα θυμίσει «Μήδεια» – Χιόνια στην Αθήνα και σφοδρή επιδείνωση

Η κακοκαιρία «Ελπίς» θα δείξει τα δόντια της κυρίως την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη καθώς ο καιρός αγριεύει απότομα, όπως τονίζει μιλώντας στο...







Η κακοκαιρία «Ελπίς» θα δείξει τα δόντια της κυρίως την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη καθώς ο καιρός αγριεύει απότομα, όπως τονίζει μιλώντας στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ίδιος αναφέρει πως το Σαββατοκύριακο περιμένουμε τσουχτερό κρύο και χιόνια σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ θα χειροτερεύσει ο καιρός από την Δευτέρα και μέχρι την Τρίτη θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας!

Χιονοκαταιγίδες επίσης περιμένουμε στα νησιά του Αιγαίου και κάπως έτσι ο χειμώνας… είναι εδώ!

Καιρός – Καλλιάνος: Πού θα χιονίσει το Σάββατο

«Η έλευση του ψύχους θα λάβει χώρα αρχής γενομένης από το βράδυ της Παρασκευής, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι κατά διαστήματα το βράδυ θα χιονίζει ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Δύσκολο να χιονίσει στην Θεσσαλονίκη. Κατά πάσα πιθανότητα θα χιονίσει μόνο γύρω από τα ορεινά-ημιορεινά και δεν θα «κατέβει» στην πόλη της Θεσσαλονίκης» αναφέρει αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Και συνεχίζει: «Μέσα στη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα κατεβαίνουν νοτιότερα μέχρι και πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα απασχολούν περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας, το Πήλιο, την Μαγνησία και νοτιότερα μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο».

Σε αυτές τις περιοχές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο συμπεριλαμβάνεται και η Αττική «όπου το Σάββατο θα χιονίζει στα ορεινά –ημιορεινά, (π.χ. Διόνυσο, Άνοιξη, Δροσιά, Πεντέλη, Εκάλη, Ιπποκράτειο Πολιτεία) με ελάχιστη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας 4-5°C και στα βόρεια προάστια 2°C. Πρόσκαιρα θα έχουμε χιονοπτώσεις από την Κηφισιά και βορειότερα στο νομό. Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη να χιονίσει σε περιοχές χαμηλότερα γεωγραφικά της Κηφισιάς. Αυτό θα γίνει μέχρι το Σάββατο το απόγευμα. Μετά σταματούν οι χιονοπτώσεις, θα ανοίξει ο καιρός με τσουχτερό κρύο βέβαια. Πάντως θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη».

Ο καιρός από την Κυριακή

«Την Κυριακή έρχεται ο αιγαιοπελαγίτικος χιονιάς» αναφέρει ο κος. Καλλιάνος στο newsit.gr και εξηγεί ότι «θα επηρεάσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές κεντρικές και βόρειες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, δηλαδή τις Σποράδες, την Εύβοια κτλ.

Στα υπόλοιπα τμήματα του κεντρικού και νότιου Αιγαίου στις Κυκλάδες θα χιονίζει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, στις βόρειες Κυκλάδες ίσως και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Στις νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη θα χιονίσει στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα. Πρόσκαιρα θα επηρεαστεί και η ηπειρωτική ανατολική χώρα, το Πήλιο, η ανατολική Στερεά, Αττική, Βοιωτία.

Στην Αττική, την Κυριακή, θα χιονίζει κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, μικρή πιθανότητα για το κέντρο της πόλης, αλλά είναι πολύ πιθανόν να δούμε χιόνι σε περιοχές που είναι πάνω από τα 100μ υψόμετρο. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας θα αγγίζουν τον 1°C, και στα βόρεια προάστια τους -1°C.

Στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας θα δούμε θερμοκρασίες ακόμα και -17°C. Στο Αιγαίο θα είναι πυκνές οι χιονοπτώσεις σε όλες τις νησιωτικές περιοχές του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Θα δούμε χιονοπτώσεις στην Μύκονο, στην Μήλο, ενδεχομένως και στην Σαντορίνη και πόσο μάλλον στην Τήνο, ενώ και στην Άνδρο θα έχουμε αξιόλογες χιονοστρώσεις σχεδόν σε όλο το νησί».


«Ζόρια» από Δευτέρα…

Την Δευτέρα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρότατη υποτροπή που θα θυμίζει την «Μήδεια» που μας είχε επισκεφθεί πέρσι. Θα σημειωθούν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα.

Συγκεκριμένα στις περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, από νότια Χαλκιδική, Πήλιο, Εύβοια, Σποράδες, κεντρική και ανατολική Στερεά (Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική) και βορειοανατολική Πελοπόννησο ( Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία) θα χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα ανά περιόδους.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας ότι στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα με κλειστούς δρόμους κτλ. Στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και θα φτάσουν στα πεδινά ακόμα και παραθαλάσσια τμήματα. Οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές, γεγονός που ευνοεί τις χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι όλες αυτές τις μέρες θα πνέουν βοριάδες 7-8 μποφόρ. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί σε όλες τις περιοχές με χιονοκαταιγίδες στο Αιγαίο, στην Εύβοια και ίσως και βορειο-ανατολική Αττική, που είναι ένα περίεργο φαινόμενο, δηλαδή χιονοπτώσεις μαζί με κεραυνούς έως και την Τρίτη το μεσημέρι.

Μετά θα αρχίζουν να εξασθενούν τα φαινόμενα. Δεν ξέρουμε εάν θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού, αλλά αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σταματάνε τα φαινόμενα το μεσημέρι της Τρίτης, με την θερμοκρασία να παραμένει χαμηλή μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και θα αρχίσει δειλά-δειλά να ανεβαίνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.