Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελλάδα: Ποιοι θα οδηγούν απο φέτος με ένα μεγάλο «Σ» στο αυτοκίνητο;

Οι οδηγοί με συνοδό θα πρέπει να τοποθετήσουν ένα διακριτικό σήμα αποτελείται από το Κεφαλαίο γράμμα «Σ» με διαστάσεις 12 x15 εκατοστά στο ...







Οι οδηγοί με συνοδό θα πρέπει να τοποθετήσουν ένα διακριτικό σήμα αποτελείται από το Κεφαλαίο γράμμα «Σ» με διαστάσεις 12 x15 εκατοστά στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις οδήγησης με συνοδό δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανοίγοντας και ουσιαστικά το δρόμο στους νέους να βρεθούν πίσω από το τιμόνι κάποιου αυτοκινήτου.

Να υπενθυμίσουμε πως οι νέοι από 17 ετών μπορούν να μπορούν να δώσουν εξετάσεις οδήγησης, αλλά και να οδηγήσουν, υπό αυστηρούς όρους. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο συνοδός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια.

Οι 17άρηδες επιτρέπεται να οδηγήσουν μόνο εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν και το όχημα θα φέρει το ειδικό σήμα «Σ» που θα ορίζει ότι οδηγεί νέος οδηγός με συνοδό.

Εφόσον ο 17χρονος οδηγός κατά τη διάρκεια του έτους αυτού δεν εμπλακεί σε ατύχημα, όταν κλείσει τα 18 θα έχει πλέον το κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Διαφορετικά θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις.

Ειδικότερα στην Απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκε επισημαίνεται ότι: «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων οδήγησης με συνοδό, των κυρώσεων οι οποίες επιβάλλονται, των όρων και προϋποθέσεων ασφαλιστικής κάλυψης, και κάθε άλλου ειδικότερου θέματος για την εφαρμογή των παρ. 6 έως 9 του άρθρου 4 του ν. 4850/2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.