Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με ψυχοφάρμακα τους κρατάνε... Τουρκικοί εφιάλτες: ΗΠΑ και Σιωνιστικό λόμπι θα ενώσουν την Κύπρο με την Ελλάδα

Έντονος προβληματισμός για το Κυπριακό, με αναφορές στο κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, την αρνητική ρητορική, αλλά και στις του...







Έντονος προβληματισμός για το Κυπριακό, με αναφορές στο κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, την αρνητική ρητορική, αλλά και στις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια

Σε έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καταγράφει τον έντονο προβληματισμό του για το αδιέξοδο των τελευταίων ετών, ενώ εκφράζεται η εκτίμηση ότι το πέρασμα του χρόνου θα δυσχεράνει περαιτέρω τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Εξάλλου, γίνεται ειδική αναφορά στην αρνητική ρητορική των δύο πλευρών στην Κύπρο, με τον Αντόνιο Γκουτέρες να σημειώνει με ιδιαίτερη ανησυχία ότι «οι θέσεις των κοινοτήτων φαίνεται να έχουν γίνει πιο περιχαρακωμένες και περισσότερο διαχωριστικές».

Πράγματι στην Τουρκία βλέπουν ότι όσοι έχουν «βρώμικα και ύπουλα» σχέδια, έχουν επιταχύνει τις δραστηριότητές τους τον τελευταίο καιρό. Ποιους κατηγορούν; Πρώτα – πρώτα τις ΗΠΑ και Ισραήλ, ότι έχουν επεξεργαστεί σχέδιο επέκτασης του Ισραήλ στα κατεχόμενα καθώς μέσα από την ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, το τελευταίο θα εφαρμόσει το έργο εκμετάλλευσης και παρέμβασης στην οικονομία, την εκπαίδευση και την εξωτερική πολιτική.

Η milligazete, πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ως σκαλοπάτι για να πετύχουν τους στόχους τους.

«Πρέπει να γίνει γνωστό ότι η ομαλοποίηση με το Ισραήλ υπό τις σημερινές συνθήκες είναι εναντίον της Τουρκίας, του ισλαμικού κόσμου και όλης της ανθρωπότητας. Το Ισραήλ βρίσκεται στο παλαιστινιακό έδαφος ως «κάτοχος» εδώ και 74 χρόνια. Το φυσιολογικό, φυσικό και νόμιμο του γεγονότος είναι ότι ο κατακτητής εγκαταλείπει τα κατεχόμενα. Η εξομάλυνση με το Ισραήλ είναι προδοσία της παλαιστινιακής υπόθεσης», αναφέρει.

Ο σιωνιστικός Τύπος επαίνεσε τον Ερντογάν, αφού ως Πρόεδρος της Τουρκίας, δέχθηκε τα μέλη της Τουρκικής Εβραϊκής Κοινότητας και της Ραβινικής Συμμαχίας Ισλαμικών Χωρών στο Μπεσττέπε. Η ιστοσελίδα Times of Israel, αξιολόγησε τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν ως «απίστευτα θετικές».

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είναι ιδιαίτερα ευτυχής για τα βήματα εξομάλυνσης με το Ισραήλ, ως επακόλουθο των συνομιλιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν.

Κάποιοι όμως, βλέπουν αυτό που έχει γίνει ότι δεν είναι παρά η εφαρμογή του BOP, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για την παγκόσμια κυριαρχία. Το BOP είναι στην πραγματικότητα το έργο Greater Israel Project (BIP).

Ο Ραβίνος Chaim Hillel Azimov, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση της Τουρκικής Εβραϊκής Κοινότητας και της Ραβινικής Συμμαχίας Ισλαμικών Χωρών στο BEŞTEPE από τη Βόρεια Κύπρο, ζήτησε από τον Ερντογάν μια γη για να χτίσει μια συναγωγή στην ΤΔΒΚ. Σύμφωνα με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Απαίτησε να δοθεί στους Εβραίους στα βόρεια της Κύπρου, γη για την ανέγερση συναγωγών. Ο Ερσίν Τατάρ, τηλεφώνησε επίσης στον Ραβίνο Αζίμοφ και δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν στενά για το θέμα.

«Η κυπριακή παγίδα δεν τελειώνει εκεί» αναφέρει η milligazete . Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να αγοράσουν γη στην ΤΔΒΚ μέσω σχεδόν 2.000 εταιρειών στο Dikkarpaz. Οι Σιωνιστές έχουν αγοράσει μέχρι στιγμής 25 χιλιάδες στρέμματα γης. Ο απόστρατος υποναύαρχος Cihat Yaycı έκανε την ακόλουθη προειδοποίηση: «Καθώς η Ελλάδα διεκδικεί το νησί Meis, τώρα θέλει να κάνει το Karpaz το 2ο Meis. Εάν οι Έλληνες καταλάβουν το Καρπάζ ( η περιοχή εκτείνεται από την Αμμόχωστο έως το βορειότερο άκρο της Κύπρου) , οι περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας θα καταστραφούν».

Ο βουλευτής Zorlu Töre, ανακοίνωσε τα σχέδια των Ισραηλινών να καταλάβουν την Κύπρο: «Θέλουν να κάνουν στην Κύπρο αυτό που έγινε στην Παλαιστίνη τότε. Αυτή η τάση είναι επικίνδυνη! Δεν έχουμε γη. Υπάρχουν οικισμοί που ονομάζονται «Οι Εβραίοι τα πήραν όλα». Η Milli Gazete, έκανε τον ακόλουθο τίτλο σχετικά με την πώληση γης για λογαριασμό του Ισραήλ: «Άοπλη Κατοχή στην Κύπρο».

«Το κατοχικό Ισραήλ, επίσης, έκανε σοβαρά βήματα προς την «επέκταση». Δεν πρόκειται για φυσικές εξελίξεις. Οι αρχές της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ως προς αυτό. Θα πρέπει να δουν τα ύπουλα σχέδια, τα παιχνίδια που παίζονται και να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις», συνέχισε.

Είναι απόλυτα σαφές, ότι για τον Ερντογάν η θέση της Τουρκίας είναι με τους μουσουλμάνους. Το όραμά του στην εξωτερική πολιτική είναι η «Ισλαμική Ένωση». Εξ αυτού, η ανησυχία στην Τουρκία είναι ότι κάποιες ισλαμικές χώρες έπεσαν στην παγίδα της «ομαλοποίησης» και έπεσαν στα χέρια του Ισραήλ. «Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του ισλαμικού κόσμου. Θα πρέπει και να προειδοποιεί τον ισλαμικό κόσμο και να μην είναι εργαλείο για τα ύπουλα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ», αναφέρει η Milli Gazete.

Βλέπουν εδαφικές παραχωρήσεις στην Κύπρο και μέσα από αυτές, η Κύπρος θέλει να συνδεθεί με την Ελλάδα, με παγίδες όπως η αγορά γης και η κατασκευή συναγωγής. «Οι ΗΠΑ και το Σιωνιστικό Ισραήλ γνωρίζουν τη στρατηγική σημασία της Κύπρου, αλλά εσείς γιατί δεν το γνωρίζετε;» αναφέρει.

Και προχωρά σε μια ευθεία απειλή «Προειδοποιώ τους διοικητές της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. 2. Ο λόγος για τον οποίο ο Abdülhamit ενθρονίστηκε στις καρδιές του ισλαμικού κόσμου, είναι ότι δεν έδωσε ούτε μια ίντσα γης στους Σιωνιστές. Τα καθήκοντά ανατίθενται σε εσάς. Σήμερα είσαι, αύριο θα φύγεις! Πρέπει να σταθείτε με τον καταπιεσμένο ισλαμικό κόσμο, όχι με τους αποικιοκράτες και τους Σιωνιστές».

Να υπενθυμίσουμε την αποτυχία της άτυπης πενταμερούς τον Απρίλιο του 2021, όπου η τουρκική πλευρά κατέθεσε την πρόταση της για αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού. Από τότε, καταγράφεται μια εδραίωση του διχοτομικού status quo, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο πολιτικών πρακτικών καθώς ο Ερσίν Τατάρ επιμένει στην ρητορική του περί λύσης δύο κρατών.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.