Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η πανδημία έβαλε λουκέτο και σε ελληνικά εστιατόρια της Ομογένειας στην Αστόρια...

ΑΣΤΟΡΙΑ. Ο κορωνοϊός πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Πριν από δύο χρόνια το ξέσπασμα της πανδημίας στην Κίνα δεν προμήνυε τη...








ΑΣΤΟΡΙΑ. Ο κορωνοϊός πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Πριν από δύο χρόνια το ξέσπασμα της πανδημίας στην Κίνα δεν προμήνυε τη σημερινή πραγματικότητα και το πόσο αυτή θα άλλαζε ως αποτέλεσμα της υγειονομικής αποσταθεροποίησης και όχι μόνο. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις (ως επί το πλείστον εστιατόρια) που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο λόγω της κατάστασης. Ενα εξ αυτών είναι και η κυπριακή ταβέρνα «Ζήνων» από τα παλαιότερα εστιατόρια της Ομογένειας στην Οδό 3410 31η Λεωφόρο.

Η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε πριν από περίπου ένα μήνα ότι ο κορωνοϊός δεν τους άφησε άλλη επιλογή με αποτέλεσμα να κατεβάσουν ρολά. «Θέλουμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ‘ευχαριστώ’. Ευχαριστούμε τους πελάτες μας, την κοινότητά μας, την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Με την υποστήριξή σας η μικρή μας ταβέρνα μετατράπηκε σε πολλά περισσότερα, μετατράπηκε σε έναν πυλώνα της κοινότητας, ένα καταφύγιο για Κυπρίους όλων των ηλικιών, χαρίζοντάς τους ένα σπίτι μακριά από το σπίτι τους. Για παραπάνω από 33 χρόνια η οικογένειά μας εργάζεται ακούραστα φέρνοντας την κυπριακή και την ελληνική κουζίνα στη Νέα Υόρκη. Ελπίζουμε ότι καταφέραμε να φέρουμε τον πολιτισμό, τις παραδόσεις μας και φυσικά τη νόστιμη κουζίνα μας στη ζωή και τις καρδιές σας», είχαν κοινοποιήσει τότε στην σελίδα τους σχετικά με το κλείσιμο.

Το παραπάνω εστιατόριο δεν είναι το μόνο στην Αστόρια που επηρεάστηκε από την πανδημία αφού και ο μακροχρόνιος χώρος εκδηλώσεων «Riccardo’s by the Bridge» έκλεισε τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται στην 21η Λεωφόρο πρόκειται να κατεδαφιστεί και να μετατραπεί σε διαμερίσματα. Ωστόσο, ο χώρος εκδηλώσεων -και το δίπλα κτίριο- πουλήθηκε για πάνω από 6,3 εκατομμύρια δολάρια λίγο μετά αφότου κατέβασε ρολά.

Αλλο ένα ιστορικό ελληνικό εστιατόριο, που κατέβασε ρολά μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, είναι το «Μόλυβος», το οποίο την παραμονή Πρωτοχρονιάς πρόσφερε το τελευταίο γεύμα στους πελάτες του στο Μανχάταν στην 7η Λεωφόρο.

Το εστιατόριο στεγαζόταν μέσα στο ξενοδοχείο «Wellington Hotel», το οποίο δεν ξαναλειτούργησε μετά από τους τουριστικούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού. Οπως είχε δηλώσει πρόσφατα στον «Ε.Κ.» ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Νίκος Λιβανός, το ξενοδοχείο δεν άνοιξε ξανά λόγω της πανδημίας. «Είμαστε 25 χρόνια σε αυτό το ξενοδοχείο. Πριν από 10 μήνες ανανεώσαμε το ενοικιαστήριό μας, αλλά δυστυχώς η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου μάς ειδοποίησε ότι δεν θα ξαναλειτουργήσουν, λόγω κορωνοϊού. Δεν έχουμε άλλη επιλογή και πρέπει να κλείσουμε και εμείς, παρά την ανανέωση της λίστας μας», τόνισε ο κ. Λιβανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.