Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο Παραλήρημα Ακάρ για τα ελληνικά νησιά: «Κάνουν τελετές εορτασμών στην Χίο, στη Σάμο και στις Οινούσσες… μέσα στο στόμα μας»

Νέο παραλήρημα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Μilliyet” μίλησε γι...





Νέο παραλήρημα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Μilliyet” μίλησε για άλλη μια φορά για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για πρόκληση από τη χώρα μας που “κάνει εορτασμούς μέσα στο στόμα” της Τουρκίας.


Όπως είπε χαρακτηριστικά σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ “υπάρχουν 21 νησιά, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν. 13 από αυτά έχουν στρατιωτικοποιηθεί” και συνέχισε: “Κάνουν τελετές εορτασμών στην Χίο, στη Σάμο και στις Οινούσσες… Μέσα στο στόμα μας. Αυτό είναι πρόκληση”.

Εντύπωση, όμως προκαλεί και το σχόλιό του για το Καστελλόριζο, για το οποίο είπε ότι “βρίσκεται σε απόσταση κολύμβησης. Το πρότυπο κολύμβησης της στρατιωτικής σχολής είναι 2 χιλιάδες μέτρα και το νησί βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων”.

Τις ίδιες δηλώσεις είχε επαναλάβει όμως και μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας ανήμερα των Χριστουγέννων σχετικά με το Καστελόριζο λέγοντας πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης, όπως υποστηρίζει η Ελλάδα. Υποστήριξε μάλιστα ότι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας.

“Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά” είχε πει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ερωτώμενος από τη “Milliyet”, αν τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, που φτάνουν στην Ελλάδα σε λίγες μέρες, αλλάζουν οι ισορροπίες τόνισε ότι “στην Ελλάδα υπάρχει ένας ενθουσιασμός με την ενθάρρυνση κάποιων χωρών, όμως εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και πάντα λέμε ότι αυτές είναι μάταιες προσπάθειες”.

Στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ακάρ, ανήμερα Χριστουγέννων, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε απαντήσει σκωπτικά σε σχετική ερώτηση του enikos.gr, λέγοντας: “Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ό,τι δηλώνει (ο Ακάρ). Ας έρθει κολυμπώντας”


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.