Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός: Επιστρέφει η κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες – Κίνδυνος για πλημμύρες

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από την κακοκαιρία Ελπίδα που προκάλεσε σωρεία προβλημάτων και ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από αργά τ...









Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από την κακοκαιρία Ελπίδα που προκάλεσε σωρεία προβλημάτων και ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από αργά το βράδυ της Παρασκευής και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Περιμένουμε χιονοπτώσεις και σφοδρές καταιγίδες γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό. Και μπορεί στην Αθήνα να μην έχουμε χιονοπτώσεις ωστόσο αναμένονται καταιγίδες με την ανησυχία να είναι έντονη για τον κίνδυνο πλημμυρών, καθώς σε πολλές περιοχές υπάρχουν χιόνια που δεν έχουν λιώσει ακόμα. Η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σύντομη, παρόλα αυτά οι πάντες είναι σε επιφυλακή.

Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Οπως ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο Mega η κακοκαιρία θα είναι σύντομη και θα διαρκέσει 30 ώρες.

Θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής για τις ορεινές περιοχές και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή, με διάρκεια περίπου 30 ωρών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου με βροχές για αύριο, Σάββατο, και κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα από το λιώσιμο του χιονιού.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη κατά τη διάρκεια της νύχτας και και μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσουν βροχές στα δυτικά κυρίως. «Θα βρέχει στη δυτική Στερεά, στα νησιά του Ιουνίου και στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής θα αρχίσει να χιονίζει σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Κόνιτσα και ίσως και στα Ιωάννινα. Θα είναι πυκνές χιονοπτώσεις που θα κρατήσουν όμως λίγο», αναφέρει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας. «Το μεσημέρι του Σαββάτου η ανατολική Πελοπόννησος θα μπει στο παιχνίδι με χιόνια στα ορεινά, ενώ ανατολική Στερεά και Σποράδες θα έχουν βροχή και το απόγευμα του Σαββάτου θα υπάρχουν βροχές σε Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Τα έντονα φαινόμενα θα είναι σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα».

Αναφέρθηκε και στην Αττική λέγοντας. «Πριν από το μεσημέρι φαίνεται ότι θα έχουμε βροχές στην Αττική και θα είναι περισσότερες και εντονότερες το απόγευμα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά του νομού. Θέλει προσοχή στην Αττική στις περιοχές που έχουν χιόνια».

Οσον αφορά στους ανέμους θα είναι βοριάδες 8 μποφόρ στο Ιόνιο και στη συνέχεια θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει στις περισσότερες περιοχές.

Γίνονται εξάλλου ιδιαίτερες συστάσεις στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Ανάλογες είναι και οι οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.