Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ - Το ΥΠΕΞ απάντησε στην Τουρκία: Έχετε ξεφύγει – Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις συμμαχίες της

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε η Αθήνα, σε απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί «αντιτουρκικών δηλώσεων», χ...







Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε η Αθήνα, σε απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί «αντιτουρκικών δηλώσεων», χαρακτηρίζοντας οξύμωρο το ότι η χώρα που συστηματικά τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε σειρά επιθετικών δηλώσεων να εγκαλεί τη χώρα μας για «προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες».

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκφράζει τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά τα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, θέσεις οι οποίες αντανακλούν την προσήλωση της Ελλάδας στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της προστασίας των συμφερόντων της χώρας μας», είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Οι θέσεις αυτές εκφράζονται ψύχραιμα και νηφάλια αποφεύγοντας επιμελώς οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά σε αξιωματούχους άλλων χωρών, ως είθισται στην διπλωματική πρακτική.

»Είναι πραγματικά λυπηρό ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας παραβαίνει αυτόν τον απαράβατο κανόνα και εκτοξεύει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων άλλων χωρών, όπως του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας» σημείωσε χαρακτηρίζοντας οξύμωρο φαινόμενο τη στάση της Άγκυρας τονίζοντας ότι «οι μονομερείς αιτιάσεις που αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση, απορρίπτονται εν τω συνόλω τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.