Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο antidrone σύστημα επανάσταση από τις ΗΠΑ καταστρέφει εχθρικά UAV σε όλα τα ύψη

Τελεία απαξίωση για τα τουρκικά drone τα οποία πλέον αποτελούν εύκολο στόχο Η Αμερικανική εταιρεία Raytheon δημοσίευσε σήμερα απίστευτα νέ...






Τελεία απαξίωση για τα τουρκικά drone τα οποία πλέον αποτελούν εύκολο στόχο

Η Αμερικανική εταιρεία Raytheon δημοσίευσε σήμερα απίστευτα νέα πλάνα από τα drones της Block 2+ Coyote που εμπλέκουν έναν αριθμό μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε μια εντελώς εντυπωσιακή επίδειξη

Το βίντεο δείχνει 4x4 Joint Light Tactical Vehicle που βασίζονται σε σταθερά παλετοποιημένα συστήματα εκτόξευσης να εκτοξεύουν τα Coyote, τα οποία στη συνέχεια νικούν θεαματικά μια ποικιλία μη επανδρωμένων οχημάτων σταθερής πτέρυγας σε διαφορετικά υψόμετρα κατά τη διάρκεια δοκιμών στο πεδίο δοκιμών Yuma του αμερικανικού στρατού στην Αριζόνα.

Οι κεφαλές θραυσμάτων έκρηξης στα κογιότ εκρήγνυνται με ένα μοτίβο έκρηξης σε σχήμα δακτυλίου που ακτινοβολεί έξω από τον διαμήκη άξονά τους, δημιουργώντας αρκετά πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με το βίντεο οι δοκιμές ήταν σε μεγάλο υψόμετρο αλλά και σε χαμηλό υψόμετρο

Σύμφωνα με τον τίτλο του βίντεο, η Raytheon ισχυρίζεται ότι αυτό το σύστημα «αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των UAS ενάντια στα εχθρικά drones».

Στην περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο, η Raytheon λέει ότι οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Γραφείο Ολοκληρωμένων Δοκιμών του Στρατού των ΗΠΑ (IF/RCO) κατά τη διάρκεια μιας «θερινής δοκιμαστικής περιόδου 10 ημερών».

Η εταιρεία δήλωσε ότι το παλετοποιημένο σύστημα εκτοξευτή των Coyotes που φαίνεται στο βίντεο παρουσίαζε ένα ραντάρ στόχευσης ακριβείας KuRFS, ενώ ο εκτοξευτής χρησιμοποιούσε ένα κινητό σύστημα ραντάρ ανίχνευσης Ku-720.

Αυτά τα συστήματα ελέγχου πυρός κατευθύνουν τα drones να αναχαιτίσουν τους στόχους τους.

Η παλετοποιημένη έκδοση που φαίνεται στο βίντεο θα μπορούσε να μεταφερθεί και να αναπτυχθεί ακόμη και σε μεγάλα οχήματα εδάφους ή πλοία επιφανείας, επιτρέποντας σε μια μεγάλη ποικιλία πλατφορμών να έχουν τη δική τους αεράμυνα μικρής εμβέλειας.

Το Coyote είναι ένα μικρό UAV με ευέλικτο σύστημα εκτόξευσης ικανό να εγκατασταθεί σε μεγάλη ποικιλία πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων υποβρύχιων οχημάτων ή μη επανδρωμένων οχημάτων επιφανείας. Οι προηγούμενες εκδόσεις των Coyotes ήταν με έλικα και έμοιαζαν με αεροσκάφη με σταθερά φτερά με φτερά που ανοίγουν και δύο ουρές. Αυτοί οι τύποι προορίζονταν κυρίως για ρόλους πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο ξεχωριστά πλάνα βίντεο που δείχνουν δύο «drones αυτοκτονίας» να καταρρίπτονται καθώς πλησιάζουν την αεροπορική βάση Ain Al Asad στο Ιράκ, η οποία φιλοξενεί τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ένα σύστημα (C-RAM), το οποίο είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο Vulcan 20 mm, καταρρίπτει ένα από τα φορτωμένα με εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ ένας άγνωστος αναχαιτιστής εκρήγνυται κοντά στο άλλο drone.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.