Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για αρνητές γονείς 23 μαθητών

Αρνητές γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία, όμως κ...







Αρνητές γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία, όμως κάποια παιδιά δεν θα βρεθούν στις αίθουσες ξανά καθώς οι γονείς δεν τους το επιτρέπουν λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για 23 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό Ηρακλείου, 17 μαθητές Δημοτικού και 6 Νηπιαγωγείου, οι οποίοι από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πάει στο σχολείο.

Οι γονείς δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε self test και να φορούν μάσκα.

Οι συγκεκριμένοι γονείς θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος ενημερώθηκε, σύμφωνα με το MEGA, από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι με τη νεότερη πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα, οι αρνητές γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο, είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως δύο έτη και με χρηματικό πρόστιμο.

Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς τους γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Έχουν ήδη δηλ. χάσει μία τάξη και κινδυνεύουν να χάσουν άλλη μία.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.