Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η εθνική Φρουρά διεξήγαγε την άσκηση «ΔΙΑΣ 2022» - Σε συνεχή ετοιμότητα η Κύπρος λόγω τουρκικών άνομων προθέσεων

Οι Τούρκοι διεξάγουν συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας έτσι ψυχολογικό πόλεμο στην Λευκωσία, ενώ οι απειλές δεν σταματο...
Οι Τούρκοι διεξάγουν συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας έτσι ψυχολογικό πόλεμο στην Λευκωσία, ενώ οι απειλές δεν σταματούν ποτέ


Ηεθνική φρουρά είναι σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα, μέσω ασκήσεων και υλοποίησης βολών με πραγματικά πυρά, κυρίως λόγω των άνομων τουρκικών προθέσεων στην ΑΟΖ της νήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, από 24 έως 28 Ιανουαρίου 2022, οι Μονάδες της 1ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, οργάνωσαν και εκτέλεσαν διαφόρων τύπων βολές και ολοκλήρωσαν την επιχειρησιακή εκπαίδευση με τη διεξαγωγή Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με το nationalpost.com, το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε αμυντικές επιχειρήσεις και ειδικότερα στην επάνδρωση σημείου στηρίγματος και στην επίδειξη ισχύος από ομάδα μάχης Τακτικού Συγκροτήματος η οποία αμύνεται επί σημείου στηρίγματος, με την χρησιμοποίηση των διατιθέμενων όπλων υποστηρίξεως.


Την τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΔΙΑΣ», η οποία διεξάχθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2022, στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας της Ταξιαρχίας.

Οι Τούρκοι διεξάγουν συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας έτσι ψυχολογικό πόλεμο στην Λευκωσία, ενώ οι απειλές δεν σταματούν ποτέ.

Η Τουρκία έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εξαναγκασμό τον ελληνισμό να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της και αυτός είναι τα πολεμικά επεισόδια και παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

Το σενάριο ναυτικού αποκλεισμού νήσων και βραχονησίδων είναι το μόνιμο σενάριο των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο εδώ και 15 χρόνια.

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η Τουρκία επιθυμεί στρατιωτική βάση σε λιμάνι στα κατεχόμενα για την παράνομη δραστηριότητα των γεωτρύπανων της, παρουσία στολίσκου και αριθμού σμήνους μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων εξοπλισμένων με μικρούς πυραύλους.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του τουρκοκυπριακού ψευδο-υπουργικού συμβουλίου του κατοχικού καθεστώτος, σύμφωνα με την οποία έκταση 145 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που χαρακτηρίζεται ως βακούφικη και βρίσκεται στη χερσόνησο της Καρπασίας θα δοθεί στον κατοχικό στρατό για περίοδο 30 ετών χωρίς ενοίκιο.

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η Τουρκία επιθυμεί στρατιωτική βάση σε λιμάνι στα κατεχόμενα για την παράνομη δραστηριότητα των γεωτρύπανων της, παρουσία στολίσκου και αριθμού σμήνους μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων εξοπλισμένων με μικρούς πυραύλους.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια, τα οποία «σουλατσάρουν» συνεχώς όπως ‘οταν ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε πρόσφατα να μετακινείται από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Η τουρκική ναυτική βάση, φυσικά και δεν έχει σχέση με θέματα προστασίας των Τουρκοκυπρίων αλλά με το ζήτημα των αυτοκρατορικών σχεδίων της Άγκυρας .

Ο Ερντογάν έχει μεταφέρει από το 2020, τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες από την Τουρκία στα Κατεχόμενα, ενώ μεταφέρει μυστικά συνεχώς δυνάμεις και οπλισμό για να επιτύχει τα σχέδια αλώσεως ολόκληρης της νήσου μελλοντικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.