Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρέθηκε Θαλάσσιος δράκος ηλικίας 180 εκατομμυρίων ετών στη Βρετανία...!!! Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα

Ένας γιγαντιαίος προϊστορικός «θαλάσσιος δράκος» που ανακαλύφθηκε στα Midlands είναι από τα μεγαλύτερα ευρήματα στην ιστορία της βρετανικής ...








Ένας γιγαντιαίος προϊστορικός «θαλάσσιος δράκος» που ανακαλύφθηκε στα Midlands είναι από τα μεγαλύτερα ευρήματα στην ιστορία της βρετανικής παλαιοντολογίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian ο ιχθυόσαυρος, ηλικίας περίπου 180 εκατ. ετών, με σκελετό μήκους περίπου 10 μέτρων και κρανίο βάρους περίπου ενός τόνου, είναι το μεγαλύτερο και πιο πλήρες απολίθωμα του είδους του που έχει βρεθεί ποτέ στη Βρετανία.

Ο Τζο Ντέιβις είναι ο άνθρωπος που το το ανακάλυψε κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης αποστράγγισης ενός νησιού λιμνοθάλασσας στη δεξαμενή Rutland Water τον Φεβρουάριο του 2021.

Τι είναι οι ιχθυόσαυροι

Οι πρώτοι ιχθυόσαυροι, που ονομάζονται θαλάσσιοι δράκοι επειδή τείνουν να έχουν πολύ μεγάλα δόντια και μάτια, ανακαλύφθηκαν από την κυνηγό απολιθωμάτων και παλαιοντολόγο Mary Anning στις αρχές του 19ου αιώνα.


Ο Dean Lomax, ένας παλαιοντολόγος που έχει μελετήσει το είδος, είπε: «Παρά τα πολλά απολιθώματα ιχθυόσαυρων που βρέθηκαν στη Βρετανία, είναι αξιοσημείωτο να πιστεύουμε ότι ο ιχθυόσαυρος Rutland είναι ο μεγαλύτερος σκελετός που έχει βρεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μια πραγματικά άνευ προηγουμένου ανακάλυψη και ένα από τα μεγαλύτερα ευρήματα στη βρετανική παλαιοντολογική ιστορία».

Οι Ιχθυόσαυροι, που ήταν θαλάσσια ερπετά, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια. Ποικίλλονταν σε μεγέθη από 1 έως περισσότερα από 25 μέτρα σε μήκος και έμοιαζαν με δελφίνια στο γενικό σχήμα του σώματός τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.