Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γάλλοι: 140 σύγχρονα μαχητικά με 10 φρεγάτες και 12 επιθετικά υποβρύχια δεν έχει κανείς με 10 εκατομμύρια πληθυσμό

Σύμφωνα με τους Γάλλους, η Ελλάδα, με μόλις 10 εκατ. πληθυσμό και χρέος 200 δισ. κατάφερε να εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με περισ...









Σύμφωνα με τους Γάλλους, η Ελλάδα, με μόλις 10 εκατ. πληθυσμό και χρέος 200 δισ. κατάφερε να εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με περισσότερα από 140 μαχητικά νέας γενιάς, δέκα σύγχρονες φρεγάτες (σ.σ. προφανώς εννοούν τις Belharra μαζί με τις Gowind και τις δύο εκσυγχρονισμένες ΜEKO)και 12 επιθετικά υποβρύχια.

Οι Γάλλοι θεωρούν… αδιανόητο το γεγονός πως έχει καταφέρει μία χώρα αυτού του μεγέθους να καταφέρει να έχει επιτύχει αυτά τα νούμερα και εν μέσω πανδημίας.

Το meta-defence.fr σημειώνει πως τον εκσυγρονισμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας θα ακολουθήσει ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών μεσαίων και βαρέων τεθωρακισμένων.

Όπως τονίζεται, η Αθήνα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να αποκτήσει από 2.000 έως 2.500 μεσαία τεθωρακισμένα και 400 βαρέα τεθωρακισμένα για να διατηρήσει την αποτρεπτική της ισχύ έναντι της Τουρκίας.

Επίσης οι Γάλλοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει έξι σχεδόν ετοιμοπόλεμα Rafale (σ.σ. από τα συνολικά 24 που αγόρασε από την Γαλλία η Ελλάδα), σε μόλις έναν χρόνο από την υπογραφή της συμφωνίας.

Για άλλη μία φορά τα γαλλικά ρεπορτάζ μιλούν για πέντε νέες κορβέτες (σ.σ. αντί για 3+1), οι οποίες όπως σημειώνεται θα κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία.

Την ίδια ώρα, οι Γαλλοι κάνουν λόγο για έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον για την αγορά από τις ΗΠΑ 18 F-35, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα ελληνικά F-16, που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν στο επίπεδο Viper.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.