Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απάλευτος ο τουρκικός πανικός... Rafale: Με SCALP, Exocet, MICA και METEOR οι Έλληνες τονίζουν οι Τούρκοι

Οι SCALP, Exocet, MICA και METEOR που θα έχουν τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας τρομάζουν τους Τούρκους. Rafale: Με SCALP, Exocet, MICA και...







Οι SCALP, Exocet, MICA και METEOR που θα έχουν τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας τρομάζουν τους Τούρκους.

Rafale: Με SCALP, Exocet, MICA και METEOR οι Έλληνες λένε οι Τούρκοι που δεν στέκονται μόνο στο γεγονός πως η Ελλάδα παραλαμβάνει τα έξι πρώτα γαλλικά μαχητικά, αλλά και στον οπλισμό τους.

Τις τελευταίες μέρες έχει πάρει μεγάλη έκταση στα τουρκικά ΜΜΕ η παράδοση στην Αθήνα των πρώτων γαλλικών μαχητικών Rafale, τα οποία θα «πατήσουν» στην Ελλάδα μέσα στον Ιανουάριο.

«Τον Ιανουάριο θα αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας τα έξι πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ενώ συνεχίζεται ακόμη η εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων στη Γαλλία», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Τα υπόλοιπα 12 πολεμικά αεροσκάφη Rafale που αγόρασε η Ελλάδα αναμένεται να παραδοθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία τα επόμενα δύο χρόνια.

Όμως οι Τούρκοι δεν στέκονται μόνο στο γεγονός ότι η Ελλάδα αρχίζει να παίρνει στα χέρια της τα γαλλικά μαχητικά, αλλά και στο τι οπλισμό θα έχουν αυτά.

«Εκτός από τα αεροσκάφη Rafale, η Ελλάδα θα προμηθεύει επίσης πυραύλους Cruise SCALP, Exocet Anti-Ship Missile, MICA Air-to-Air Missile και METEOR RamJet Propulsion Air-to-Air Missile», σημειώνει το milliyetcimedya.com.

Ο Scalp κατασκευάζεται από τον ευρωπαϊκό αμυντικό κολοσσό MBDA, με την εταιρεία να δίνει εμβέλεια του πυραύλου «άνω των 250 χλμ», ορισμένοι ειδικού ισχυρίζονται ότι ο πύραυλος κρουζ μπορεί να χτυπήσει στόχους έως και 560 χλμ μακριά.

Την ίδια ώρα ο Meteor θεωρείται ο πιο σύγχρονος και ισχυρός πύραυλος αέρος-αέρος σε όλο τον πλανήτη, με ακτίνα δράσης που φτάνει τα 100 χλμ και Νo Escape Zone ακτίνας τουλάχιστον 60 χλμ.

Να θυμίσουμε πως οι Meteor έχουν τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος – αέρος.

Οι Meteor δεν θα επιτρέπουν στα τουρκικά μαχητικά να βγουν στο Αιγαίο την ώρα που οι MICA θα δίνουν την μοναδική στον κόσμο δυνατότητα στα Rafale να καταρρίπτουν μαχητικά που βρίσκονται πίσω τους, κατά την διάρκεια μίας αερομαχίας.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.