Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Θα κάνουν το ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος...;;; Τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί το Nautical Geo που βγήκε και πάλι νοτιοανατολικά της Κρήτης

Τεντωμένα είναι και πάλι τα νεύρα σε Αθήνα και Άγκυρα καθώς το ερευνητικό Nautical Geo πλέει και πάλι σε περιοχή που έχει δεσμευτεί για αυτό...






Τεντωμένα είναι και πάλι τα νεύρα σε Αθήνα και Άγκυρα καθώς το ερευνητικό Nautical Geo πλέει και πάλι σε περιοχή που έχει δεσμευτεί για αυτό από τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου, νοτιοανατολικά της Κρήτης από τις 8 έως και τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και πάλι τουρκική φρεγάτα παρακολουθώντας τις κινήσεις του ερευνητικού μέσω του ραντάρ του, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το τουρκικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων.

Δια παν ενδεχόμενο κοντά στο ερευνητικό υπάρχει τόσο ελληνική φρεγάτα όσο και υποβρύχιο που φροντίζει να παραμένει αθέατο ώστε αν ο κόμπος φτάσει στο «χτένι» να επέμβει όπως χρειάζεται.

Να θυμίσουμε πως και τις δύο προηγούμενες φορές που το συγκεκριμένο ερευνητικό είχε πλεύσει σε αυτή την περιοχή το παρακολουθούσε μονάδα του τουρκικού στόλου. Την πρώτη μάλιστα φορά το είχε πλησιάσει και παρενοχλήσει δι’ ασυρμάτου.

Αυτό το κάνει η Τουρκία γιατί η περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης βρίσκεται μέσα στον άξονα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και στα όρια της υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας όπως αυτή ισχυρίζεται ότι είναι με βάση χάρτη που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ τον Μάρτιο του 2020.

Η Άγκυρα μάλιστα θέλοντας να δοκιμάσει τις αντιδράσεις και την ετοιμότητα των ελληνικών μέσων παρατήρησης στέλνει δικό της ερευνητικό απέναντι από την Λέσβο σε περιοχή που έχει δεσμευτεί από τις 8 έως και τις 10 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για το γνωστό στους Έλληνες Πίρι Ρέις το οποίο ωστόσο έως και το βράδυ της Τετάρτης βρισκόταν ακόμα αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Φώκαιας.

Η Τουρκική ηγεσία σε κάθε περίπτωση δείχνει πως είναι διατεθειμένη να στήσει και πάλι ένα σκηνικό έντασης. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.