Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mε Εντολή Πενταγώνου παραμένει το αεροπλανοφόρο US Harry Truman στη Μεσόγειο

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διέταξε την Τρίτη την ομάδα αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να παραμείνει στη Μεσόγε...







Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διέταξε την Τρίτη την ομάδα αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να παραμείνει στη Μεσόγειο αντί να μετακινηθεί στη Μέση Ανατολή...

Την Τρίτη, αξιωματούχος της Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για το «Harry S. Truman» και τα πέντε συνοδευτικά αμερικανικά πολεμικά πλοία αντικατοπτρίζει την ανάγκη για μόνιμη παρουσία στην Ευρώπη.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια στρατιωτική ανάπτυξη, τόνισε την ανάγκη να καθησυχαστούν οι σύμμαχοι και οι εταίροι των ΗΠΑ στην περιοχή.

Αμερικανοί και δυτικοί σύμμαχοι παρακολουθούν τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα με περίπου 100.000 στρατιώτες, εγείροντας φόβους ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η ομάδα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου περιλαμβάνει πέντε αμερικανικά πλοία, εκτός από μια φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας.

Η ομάδα πλοίων του «Harry S. Truman» απέπλευσε από τη βάση της στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, την πρώτη Δεκεμβρίου και έφτασε στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 14 αυτού του μήνα.

Προηγουμένως είχε προγραμματιστεί να συνεχίσει την πορεία του προς τη Μέση Ανατολή, πριν ο υπουργός Άμυνας εκδώσει τις εντολές του, την Τρίτη.

Sky News Arabia
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.