Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Facebook – Μισθοφόροι κατάσκοποι παρακολουθούσαν 50.000 άτομα σε όλο τον κόσμο

Επτά εταιρείες ιδιωτικών πρακτόρων είχαν απλώσει πλοκάμια σε Facebook, Instagram και WhatsApp χακάροντας και παρακολουθώντας 50.000 ανθρώπ...







Επτά εταιρείες ιδιωτικών πρακτόρων είχαν απλώσει πλοκάμια σε Facebook, Instagram και WhatsApp χακάροντας και παρακολουθώντας 50.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποκάλυψε η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ Meta Platforms Inc.

O πόλεμος που κήρυξε η εταιρεία στους μισθοφόρους κατασκόπους έρχεται εν μέσω ευρύτερης κινητοποίησης των ΗΠΑ κατά των ιδιωτικών εταιρειών παρακολούθησης. Τον περασμένο μήνα η αμερικανική κυβέρνηση έβαλε σε μαύρη λίστα την ισραηλινή NSO Group, δημιουργό του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από κυβερνήσεις εναντίον πολιτικών, ακτιβιστών και δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο.

Η Meta έχει προσφύγει κατά της NSO. Η νέα έκθεσή της για τους ιδιώτες κατασκόπους στέλνει το μήνυμα ότι «η βιομηχανία παρακολούθησης κατά παραγγελία είναι πολύ ευρύτερη από μια μεμονωμένη εταιρεία» δήλωσε στο Reuters ο Ναθάνιελ Γκλάιτσερ, επικεφαλής πολιτικής ασφάλειας στη Meta.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.