Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικός Τύπος για F-35: «Μεγάλη τρίπλα» της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική

  Η εξωτερική πολιτική που χαράσσει η Ελλάδα, αλλά και το ενδιαφέρον της χώρας μας για την αγορά F-35, απασχολεί έντονα και σήμερα τον Τύπο...

 



Η εξωτερική πολιτική που χαράσσει η Ελλάδα, αλλά και το ενδιαφέρον της χώρας μας για την αγορά F-35, απασχολεί έντονα και σήμερα τον Τύπο στην Τουρκία. Δημοσιεύματα αναφέρονται τόσο στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρωσία και τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κύπρο, όσο και στην παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Η εφημερίδα Cumhuriyet, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τις ΗΠΑ προσπαθεί να προσεγγίσει και τη Ρωσία. Στο θέμα του Κυπριακού, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στήριξε τις θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας γιατί μετά την οικονομική πολιτική του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπάρχει και νέα πολιτική στο Κυπριακό- ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν μίλησε για δυο κράτη.

Την ίδια ώρα, η Hürriyet αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση της Ρωσίας και για την Αλεξανδρούπολη για την παρουσία των ΗΠΑ. Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα – όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ – αναφέρεται και στις δηλώσεις Πεσκοφ, ότι η Τουρκία φέρεται να είναι πιο κοντά σε εμάς, φέρεται να έχει δηλώσει η Μόσχα στην Ελλάδα. Γίνεται επίσης αναφορά στην προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις ΗΠΑ, ενώ σημειώνεται και πάλι η ενόχληση της Ρωσίας για την Αλεξανδρούπολη.

Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F-35. όπως ήταν αναμενόμενο, είναι ένα ακόμα θέμα που πρωταγωνιστεί στα τουρκικά ΜΜΕ. Πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας. Επισήμαναν ακόμα ότι δείχνει ότι η πολιτική επιμονή της Τουρκίας για τους S-400 ήταν τόσο καταστροφική για την Τουρκία, ειδικά αφού ήταν συμπαραγωγός χώρα και θα είχε πάρει 100 F-35. «Η Ελλάδα έκανε μεγάλη τρίπλα εξωτερικής πολιτικής και τώρα κάνει στην αμυντική πολιτική», σημείωσαν με νόημα πολιτικοί αναλυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.